Edil Sal Prest se alătură campaniei Let’s do it, România! Elevii care participă vor avea parte de o surpriză!

227
de Ziarul Vaii Jiului

În data de 15 septembrie are loc Ziua de Curățenie Națională, lansată de Let’s do it, România! Proiectul național vrea să strângă un milion de oameni în teren, care să facă curățenie, și să scape mediul de deșeurile aruncate aiurea.
Edil Sal Prest vine în sprijinul inițiativei, alături de Primăria Petrila și instituțiile de învățământ din localitate. Acest parteneriat are intenția de a aduna la curățenie câteva sute de persoane, dintre care, bineînțeles, cei mai mulți vor fi elevi. Cu toate că este oarecum nefiresc ca elevii să fie cei care strâng mizeria celor mari, o lecție mai benefică și eficace decât aceasta nu există. Văzând cu ochii lor cât rău poate produce dezinteresul, lipsa de educație și de respect a adulților față de mediu, și cât de mult bine face mediului implicarea lor, aceștia vor știi pe viitor să respecte natura.

Edil Sal Prestul popularizează evenimentul în școli, instituții publice,societatea civilă
”Dacă la acest mare proiect participă 150 de tări, iar în România se vor strânge un milion de voluntari, la Petrila vrem să ne strângem și noi câteva sute. În acest sens, din data de 10 septembrie începem o campanie proprie de popularizare a evenimentului. Vom împărți pliante care să invite lumea să ia parte la această campanie de curățenie, ne vom axa în principal pe instituțiile de învățământ”, informează directorul Edil Sal Prest, Doinița Bălănesc.
Tocmai pentru că în general copiii răspund cel mai bine acestui tip de acțiune, Edil Sal Prest a pregătit pentru ei o răsplată, o mică surpriză pentru fiecare, și tocmai pentru că este vorba despre o surpriză, cadoul primit de fiecare copil va rămâne secret până după înfăptuirea acțiunii.

3-4 zone de intervenție, depinde de numărul voluntarilor
La Petrila vor exista 3-4 zone de intervenție, în funcție de numărul voluntarilor care se vor strânge. Zonele au fost stabilite de comun acord cu organizatorii campaniei de curățenie, după ce aceștia au pus la dispoziția Edil Sal Prest o mapare a zonelor de intervenție. Cu siguranță se va interveni în zona Dobroiești, Jieț, Cheile Jiețului, iar dacă sunt destul de mulți voluntari, și pe Cheile Tăii.
Întâlnirea se va da dimineața, după ora 8:00, în fața Primăriei Petrila. Voluntarii vor fi așteptați cu mânuși de unică folosință și saci de gunoi. Voluntarii vor fi împărțiți pe zone, și transportați la locul intervenției. Se vor strânge deșeuri până la ora 14:00. După această oră voluntarii vor fi liberi. Vor intra însă în pâine lucrătorii Edilului. Aceștia, alături de organizatorii evenimentului, vor evalua numărul de saci de deșeuri adunați, vor încărca deșeurile, apoi le vor transporta la groapa de gunoi.

Comenteaza

Comenteaza