Executare între social-democrați, Primăria Petrila scoate la licitație spații deținute de Ioan Rus

317

Societatea condusă de șeful PSD Petroșani riscă să fie executată de către Primăria Petrila din cauza impozitelor neplătite pentru spațiile pe care le deține în  localitate. Restanțele Socom Unirea sunt estimate la peste 100.000 de lei.

 

Socom Unirea, societate ce este deținută de președintele Petroșani, Ioan Rus,  nu și-a achitat dările către bugetul local al orașului Petrila, condiții în care administrația locală se pregătește să execute câteva dintre spațiile pe care aceasta le deține pe raza localității.
”Am făcut evaluarea pentru spații ce aparțin Socom Unirea, societate ce are restanțe la impozitul pe clădiri de peste un miliard de lei vechi. Am făcut procedurile și, în perioada următoare, vom scoate la licitație 3 sau 4 spații deținute de Socom pe raza orașului Petrila”, a declarat, pentru GDD, Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.
Restanțele au fost acumulate în ultimii doi-trei ani, perioadă în care Socom nu și-a achitat impozitele pe clădiri.
Potrivit viceprimarului, societatea deținută de Ioan Rus a avut restanțe către administrația locală de peste 2 miliarde de lei vechi. Din cauza restanțelor, Primăria Petrila a recurs la executarea silită și a scos la licitație alte două spații deținute de Ioan Rus.
Societatea condusă de social democratul Ioan Rus, preşedinte al PSD Petroşani, figura anul trecut printre datornicii hunedoreni. Socom înregistra restanţe către bugetul de stat în valoare de peste 700 de mii de lei.
Cu toate restanțele, Socom și-a adjudecat, tot anul trecut, contracte de transport al minerilor la Societatea Naţională a Huilei (condusă de colegul de partid Nicolae Drăgoi).
Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza