Executată cu firme de prin Oltenia, care lucrează fără echipamente de protecție, / Consolidarea malurilor Jieţului afectează localnicii, tăindu-le accesul spre proprietăţi. Cerem intervenţia urgentă a Primăriei Petrila şi a Instituţiei Prefectului

248
de Cătălin DOCEA
Până la apariția problemelor din zonă, localnicii aveau acces spre proprietățile lor (de pe malul stâng) traversând efectiv apele Jiețului cu mijlocele de transport (mai moderne ori tradiționale). Astfel, proprietarii de terenuri și clădiri din Fața și Curmătura Jiețului puteau ca, înainte de sosirea iernii, să își aducă fânul spre gospodării.
La proiectarea consolidării malurilor Jiețului, la care se lucrează intens în ultima vreme, nu s-a ținut însă cont de faptul că sunt afectate drepturile proprietarilor de terenuri și clădiri din zonă. Din surse oficiale am aflat că, în perimetrul res­pectiv, ar lucra reprezentanți ai Govora SA Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea. În realitate însă, din câte ne-au spus localnicii, în teren se află angajați de la Novaldi Transconstruct SRL Novaci, județul Gorj. Care, în paranteză fie spus, n-ar strica să fie verifcați din când în când de către inspectorii ITM Hunedoara. Pe motiv că, ieri cel puțin, le cam lipseau echipamentele de protecție.
În altă ordine de idei, curios este cum, pentru lucrări care se derulează pe raza orașului Petrila, autoritățile n-au putut găsit decât firme din județele Olteniei. Dar asta este o altă problemă, asupra căreia vom reveni.
Revenind la subiect, aflați concret că, întrucât malurile au fost consolidate și, astfel, în prezent au înălțimi considera­bile, dar și pentru că în zonă nu există un pod care să permită accesul spre Fața și Curmătura Jiețului, localnicii nu mai au acces spre proprietăți și, în acest fel, le sunt afectate drepturile. Cetățenii ale căror familii sunt afectate, pe nedrept, de lucrările de consolidare a malurilor Jiețului sunt Cioarca Gheorghe, Dioane Nicolaie, Răscolean Dumitru, Gălațan Traian, Hurez Luca, Dobre Ion, Lihoacă Aron, Popescu Marcu, Mirci Filimon, Jurj Ieremia, Dobre Ilie, Dobre Ana, Toporan Ion, Popa Gheorghe, Gălățan Petru, Androne Nicolae, Grunță Ion, Cioarcă Anuța și Preda Ion.
Având în vedere situația anterior menționată, solici­tăm intervenția urgentă a Primăriei Petrila și a Instituției Prefectului. Instituții din partea cărora așteptăm, în numele familiilor anterior menționate, răspunsuri oficiale care să menționeze măsurile și termenele concrete de remediere a situației. Vom reveni.

 

Comenteaza

Comenteaza