Filmul documentar Planeta Petrila va avea premiera mondială la Amsterdam, în 19 noiembrie 2016.

Planeta Petrila s-a născut în 2013. De atunci, am documentat Petrila, lupta pentru salvarea de la demolare a clădirilor istorice ale Minei Petrila, evenimente culturale și ultimele clipe de viață ale Minei Petrila. Am creat o colecție impresionantă de fotografii, o parte dintre ele document, pe pagina noastră: https://goo.gl/F8AgXg.

Am făcut parte din expoziția Shrinking Cities in Romania, la MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană din București. Acum, vă anunțăm cu bucurie faptul că filmul documentar Planeta Petrila a fost inclus în competiția Festivalului Internațional de Film Documentar din Amsterdam – IDFA 2016. Evenimentul mondial dedicat documentarelor se va desfășura în perioada 16-27 noiembrie 2016. Filmul are durata de 1h 26min și este realizat de Andrei Dascalescu, care a mai câștigat competiția festivalului de la Amsterdam în 2009, cu documentarul Constantin and Elena, pe care vă invităm să-l urmăriți aici: https://youtu.be/R6pd5aVMLzs

Planeta Petrila este o producție Filmlab România, în coproducție cu HBO Romania, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Dezvoltat cu sprijinul Ex Oriente Film 2015 (workshop organizat de Institute of Documentary Film, Cehia) și al Institutului Cultural Român.Premiera în România va avea loc în 2017.Mulțumiri tuturor celor care au susținut acest proiect! Mulțumiri și celor care măcar nu i-au pus piedici.

Noroc bun!

Sursă: Planeta Petrila

Comenteaza

Comenteaza