Forţe unite pentru Defileu. Primarii din Valea Jiului spun NU închiderii Defileului Jiului

1920
Primarii din Valea Jiului au semnat astăzi o adresă către CNADR prin care îşi arată nemulţumirea vizavi de închiderea Defileului Jiului şase zile din şapte. Edilii sunt conştienţi că Defileul are nevoie de reabilitare, însă, sunt de părere că firma constructoare poate găsi o soluţie pentru a nu închide acest tronson important de drum pe o perioadă aşa lungă.
 
Primarii din Valea jiului au dat dovadă de unitate, luni, când, la sediul Primăriei Petroşani au semnat o adresă către CNADR pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de decizia de a închide Defileul Jiului şase zile din şapte. Edilii spun că în acest fel va fi afectată grav economia Văii. Iniţiatorul întrunirii a fost primarul municipiului Petroşani.
Nu putem să fim de acord cu astfel de măsură, fără să fie consultate comunităţile locale afectate, în speţă Valea Jiului. Este o lipsă de respect a celor de la CNADR şi a celor care au luat decizia faţă de cei 130.000 de locuitori din Vale. Noi înţelegem şi constructorul, şi faptul că sunt termene, că finanţările sunt aşa cum sunt, dar nu putem să ignorăm latura socială, astfel încât, nici măcar să nu ne întrebe. Noi avem şi soluţii, avem şi noi specialiştii noştri, putem să venim cu o propunere, însă nu ne-a întrebat nimeni”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
Toţi ceilalţi primari, de la Est la Vest, mai puţin Dănuţ Buhăescu, care nu a putut fi prezent, dar a fost de acord cu colegii săi, consideră că în acest fel Valea Jiului rămâne izolată, neavând alte legături cu restul ţării.
Este afectată întreaga activitate economico-socială a Văii Jiului. Ne-am spus punctul de vedere, am făcut o adresă, o semnăm şi o ştampilăm toţi primarii pentru că nu se poate să nu ţină nimeni cont de părerea noastră”, a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.
Oamenii din Valea Jiului rămân izolaţi faţă de restul ţării. Considerăm că programul se poate face astfel încât să avem şi noi accesul către Bucureşti, pentru marfă, pentru tot ceea ce este nevoie. Dacă răspunsul nu va fi favorabil, noi vom insista până când se înţelege de fapt cât de important este Defileul pentru Valea Jiului”, spune şi Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Este nevoie ca Defileul să fie terminat, dar trebuie să fim puţin şi rezonabili cu cetăţenii noştri. Consider că în acest moment, cineva vrea să ne închidă de tot, ne lipseşte pur şi simplu un dig undeva pe Defileu să dăm drumul la Barajul de la Valea de Peşti şi terminăm astfel cu Valea Jiului. Nu se poate aşa ceva!”, spune revoltat şi Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.
Această decizie afectează toată populaţia Văii Jiului. Cetăţenii sunt nemulţumiţi de această măsură şi am trimis această adresă către factorii de decizie pentru a lua o altă măsură, favorabilă Văii Jiului”, a declarat Nicolae Dunca, primarul Aninoasei.
În schimb, reprezentanţii CNADR le cer primarilor să îi lase să-şi facă treaba cum ştiu ei mai bine, pentru a nu pune în pericol lucrarea.
Domnilor primari, domnilor consilieri…haideţi să lăsăm constructorul să hotărască cum şi cât lucrează. Dacă vreţi să avem un drum cu adevărat bun şi în termen făcut, să nu începrcăm să mai punem piedici. Mi se pare un gest lipsit de fair-play din partea unora care încearcă să facă tot felul de scrisori, petiţii, contestaţii. Drumul este al tuturor, toţi circulăm pe el, dar ca să putem circula, trebuie să-l facem, să-l reparăm”, a declarat şi Ion Tudor, directorul Sectorului de Drumuri Naţionale Gorj.
Rămâne de văzut dacă cei de la CNADR le vor asculta doleanţele primarilor şi dacă se vor găsi soluţii pentru ca programul de închidere a Defileului să fie schimbat.
Marinela Maxim

Comenteaza

Comenteaza