Fostul senator Vochitoiu vrea sã ajungã în Top 100 – business România

324

„Mã dau deoparte pentru cã nu am cum sã mã duc acolo de unde am fost dat afarã pe bunã dreptate. M-as face de rusine! (…) Acum simt cã trebuie sã muncesc pentru prieteni si familie. În mandatul ãsta vreau sã intru în Top 100 – business România. Îl ascult încã o datã pe Traian Bãsescu si mã refer la spusele lui, cã în politicã trebuie sã vinã oameni care nu sunt dependenti de sefi sau de partid. Ca urmare, mã voi ocupa de afaceri, am strâns deja o echipã, oameni care asteptau sã fie pusi în valoare. Veti vedea cã lucrurile se vor schimba pe aici” – Haralambie Vochitoiu, fost senator, fost presedinte PMP Hunedoara.

Nici o persoanã dintre cele care îl cunosc pe fostul senator Haralambie Vochitoiu nu-l vede pe acesta în afara politicii, pentru cã toatã viata sa de dupã 1990 a fãcut politicã, indiferent cum s-a numit „vehiculul” în care s-a îmbarcat – PSM, PDSR, PSD, PP-DD, UNPR, PMP…

Dupã ce a fost demis, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, din functia de presedinte al PMP Hunedoara, pentru cã nu a atins tinta de 5% din voturile alegãtorilor, H. Vochitoiu a declarat cã nu vrea sã mai candideze la functia de lider judetean al PMP, desi are acest drept conform declaratiilor presedintelui PMP, Traian Bãsescu, dupã sedinta Colegiului National al partidului, din 10 februarie. Nici organizatia de la Petrosani nu-l intereseazã, drept pentru care multi au exclamat: crede dracu’!, cu referire la posibila sa iesire de pe scena politicã.

„Mã dau deoparte pentru cã nu am cum sã mã duc acolo de unde am fost dat afarã pe bunã dreptate. M-as face de rusine! În douã luni, cât am avut la dispozitie pânã la alegeri, am adus partidul la o treime, dar am acceptat conditia pragului de 5%. Nu, nici la Petrosani nu voi candida. În politicã, mi-am atins obiectivul, am fost senator si am fost cotat la nivelul celor 10 parlamentari care conteazã. Am fost seful senatorilor, am consolidat din aceastã pozitie relatii internationale importante, am initiat câteva legi la fel de importante care au fost adoptate, practic acest capitol a fost de maxim succes. Si acest lucru s-a datorat si dusmanilor/ criticilor mei, care m-au mobilizat, si nu prietenilor, care de regulã te adorm…” – a declarat Haralambie Vochitoiu, dupã ce i-am precizat cã nimeni nu crede cã va sta departe de politicã.

Si totusi, ce va face cel declarat cel mai harnic parlamentar hunedoarean? Acesta spune cã este hotãrât sã-si reîntregeascã bugetul, sã recâstige ceea ce a cheltuit cu politica, ba chiar are planuri ambitioase pe tãrâmul dintre Jiuri.

„Simt cã trebuie sã muncesc pentru prieteni si familie. În mandatul ãsta vreau sã intru în Top 100 – business România. Îl ascult încã o datã pe Traian Bãsescu si mã refer la spusele lui, cã în politicã trebuie sã vinã oameni care nu sunt dependenti de sefi sau de partid. Ca urmare, mã voi ocupa de afaceri, am strâns deja o echipã,  oameni care asteptau sã fie pusi în valoare. Veti vedea cã lucrurile se vor schimba pe aici” – a precizat, foarte hotãrât, fostul senator si presedinte PMP Hunedoara Haralambie Vochitoiu.

De precizat cã deputatul Ion Tabugan, din Caras-Severin, a preluat functia de presedinte interimar al PMP Hunedoara, pânã la organizarea alegerilor interne. La Petrosani, PMP îl are ca presedinte pe Constantin Jujan si este posibil ca acesta sã candideze pentru sefia judetenã a partidului, din spusele lui Haralambie Vochitoiu.

Ileana Firtulescu

http://cronicavj.ro

Comenteaza

Comenteaza