Frăţia caterpillarului”. Utilajele ApaServ curăţă gunoaiele Petrilei

562
ApaServ Valea Jiului SA, societatea de stat care se ocupă de distribuţia apei potabile în Valea Jiului, pare să aibă un nou „domeniu de activitate”: strânsul gunoaielor din Petrila.
Cum altfel dacă, periodic, societatea de apă şi canalizare din Valea Jiului, condusă de Costel Avram, trimite în sprijinul administraţiei publice din Petrila – condusă de Vasile Jurca – câte un utilaj cu tot cu deservent care să ajute de ridicarea ori acoperirea deşeurilor depozitate în locuri mai puţin sau deloc autorizate. S-a întâmplat din nou, dar directorul Avram susţine că de această dată contra cost.
Astfel, un caterpllar al SC ApaServ Valea Jiului SA a lucrat câte 4 ore – luni, marţi şi miercuri – la Petrila, în condiţiile în care utilajele deţinute de amdinistraţia publică locală au fost inoperabile.
„Într-adevăr, am trimis un  caterpillar la Primăria Petrila, luni, marţi şi miercuri, 4 ore în fiecare zi. Tariful este de 107,53 lei, fără TVA”,a  declarat Costel Avram, directorul SC ApaServ Valea Jiului SA.
Altfel spus, ApaServ a tăiat o factură către administraţia publică petrileană în valoare de 1720,48 lei, fără TVA.
De precizat că nu este pentru prima dată când cel puţin un utilaj al ApaServ îngroapă gunoaiele din Petrila beneficiară fiind societatea de interes local din subordinea Consiliului Local. De exemplu, în această primăvară, utilaje ale SC ApaServ Valea Jiului SA lucrau de zor pe platforma staţiei de sortare a deşeurilor de la Petrila. Nu săpau după vreo conductă de apă, ci ascundeau „sub preş” deşeurile depozitate aparent ilegal aici. Atunci, gunoaiele care teoretic ar fi trebuit să ajungă la platforma temporară de la Petroşani sau la Horezu, ori la orice groapă de gunoi autorizată, erau acoperite cu pământ de buldoexcavatorul celor de la ApaServ Vcalea Jiului SA. Trebuie spus că, la acel moment, pentru această activitate „extra – curriculară” ApaServ nu a perceput nici măcar un leu celor de la Primăria Petrila. Satunci, directorul societăţii preciza că „se mai ajută” unii pe alţii De asemenea, primarul Petrilei, Vasile Jurca, recunoştea la acel moment că nu a plătit niciun leu pentru închirierea utilajului.
Carmen COSMAN – PREDA

Comenteaza

Comenteaza