Galben vs roşu… dă portocaliu? Securea războiului dezgropată de Avram şi Păducel loveşte din nou

223

După conflictele iscate odată cu lucrările de extindere a reţelei de apă potabilă şi canalizare, războiul dintre Costel Avram şi Ilie Păducel e în plină desfăşurare. De data aceasta, „mărul discordiei” este bugetul local al oraşului Petrila, mai precis, modul în care s-au cheltuit banii municipalităţii.

Securea războiului între Costel Avram şi primarul Petrilei, Ilie Păducel, este departe de a se îngropa, mai mult aceasta se ascute tot mai tare. Dacă în urmă cu ceva timp conflictele dintre cei doi erau legate de lucrările de extindere a reţelei de apă potabilă şi canalizare, acum au alt numitor comun, bugetul local. Mai precis, Costel Avram, în calitate de preşedinte al PNL Petrila, a făcut, spune el, o serie de demersuri şi solicitări pentru a vedea cum se cheltuie banul public. Politicianul acuză că răspunsurile întârzie să apară.

„I-am făcut mai multe adrese, atât eu cât şi consilierii mei. Legea spune clar că aceste răspunsuri pot fi eliberate contracost sau prin mail. El (n.r. primarul Păducel) a găsit o a treia modalitate care nici nu există în ele, să venim la faţa locului şi să studiem documentele. Ce documente? Eu vreau un document în care să scrie cum s-au cheltuit banii şi dacă eu descopăr altceva, atunci să răspundă”, spune Costel Avram, preşedinte PNL Petrila.

Totodată, Costel Avram mai spune că i-a făcut plângere că refuză să prezinte documentele. Preşedintele PNL Petrila spune că vrea neapărat acest document pentru că, presupune, că s-au făcut mai multe nereguli în ceea ce priveşte cheltuirea şi administrarea fondurilor locale.

„Noi nu cerem nimic anormal, nu cerem nimic ilegal, ci cerem să arătăm opiniei publice cum se cheltuie banul la Petrila. Un raport al Corpului de control al primului ministru în care au plecat niste lucrări la canalizările de la Cimpa, cele 20 de miliarde prevăzute iniţial s-au transformat în 48 de milioane. A venit corpul de control şi când au solicitat datele justificative, au primit răspunsul că acestea s-au ars, au dispărut. Au mers apoi la Secretariatul General al Guvernului şi bineînţeles că au venit imediat cu datele. Acestea au mers automat la DNA. E greu să intru în posesia lui acuma însă îl voi lua şi îl voi face public şi voi merge pe urmele lui. Este vorba de canalizare, de parc şi de căminul de bătrâni din localiate, care a fost demolat deşi avea bani numai pentru reabilitare”, mai spune Avram.

Primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel, spune că mereu a răspuns solicitărilor lui  Avram însă acesta vrea cu orice preţ să găsească neregui şi acolo unde nu sunt.

 “Într-adevăr, am primit vreo trei solicitări de la domnul Costel Avram pentru mai multe situaţii. Am trimis răspunsuri, dumnealui nu a fost mulţumit, s-a repetat adresa. Începând de luni se vor ocupa colegii mei să dea din nou răspunsuri şi toate datele necesare şi cerute în adresele respective. Nu avem nimica de ascuns. Toţi banii publici la Petrila eu spun că s-au cheltuit cu maximă transparenţă şi numai în baza hotărârilor Consiliului Local şi aşa că nu am nimica de ascuns”, a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

 

Mai mult, primarul Păducel consideră că Avram ar trebui să aibă pe lista de priorităţi introducerea apei şi a canalizării pentru toţi locuitorii Văii Jiului şi mai ales ai Petrilei,iar de partea administrativă să-i lase să se ocupe pe cei responsabili.

 

Rodica Muntoi

Comenteaza

Comenteaza