Gând la gând și împreună, „Kaufland” și „Salvaţi Copiii”

921
de Corneliu BRAN

„Kaufland” și Organizația „Salvați Copiii” din Petrila au implementat recent un proiect de suflet, care a avut în prim-plan bebelușii de la Spitalul de Urgență Petroșani.

De altfel, titlul proiectului, „Primul zâmbet” reflectă totul și este frumos că maternitatea din Petroșani a primit aceste cadouri chiar în luna când Moș Crăciun aduce daruri. Iată, prin intermediul celor două entități amintite la început, mămicile bebelușilor bucurându-se probabil cel mai tare.

100 de cutii cadou 
Prin acest proiect, maternitatea din cadrul spitalului din Petroșani a primit, marți, 18 decembrie 2018, 100 de cutii complete cu lucruri necesare bebelușilor, esențiale pentru primele săptămâni de viață și care pot însemna un sprijin major pentru părinți.
Cutiile conțin produse care se găsesc exclusiv în magazinele „Kaufland”: haine unisex pentru copii din colecția „Kuniboo”, produse de igienă și îngrijire din gama „bevola baby”, concepute special pentru pielea sensibilă a celor mici (șampon delicat, ulei de îngrijire și șervețele umede), scutece „K-Classic”, broșuri cu informații utile din partea celor de la „Salvați Copiii” și alte lucruri necesare bebelușilor.
„Proiectul cutiilor Primul zâmbet are la bază conceptul cutiei finlandeze (The Finnish Box), oferită de Guvernul Finlandei tuturor mamelor însărcinate în ultimul trimestru și care conține diverse lucruri necesare primelor zile din viața nou-născutului. Mai mult, cutia finlandeză este și o politică publică de sănătate care a înregistrat rezultate extraordinare în scăderea mortalității infantile în această țară. În prezent, Finlanda are cea mai mică rată a mortalității din Europa: 1,7 decese la 1.000 de născuți vii, în timp ce la nivelul României mortalitatea infantilă este cea mai ridicată din Europa, cu o valoare de 7 la mie, dublu față de media Uniunii Europene, o medie care a ajuns la 3,6 la mie, conform datelor Institutului Național de Statistică”, ne-a declarat doamna profesor Valeria Popescu, președintele „Salvați Copiii”, filiala Hunedoara, cu sediul în Petrila.

Aparatură medicală de peste 14.000 de euro 
Lucrurile frumoase nu s-au oprit aici. Tot marți, 18 decembrie, cu o săptămână înainte de marea sărbătoare Nașterea Domnului Iisus, organizația nonguvernamentală „Salvați Copiii” a donat maternității din Petroșani aparatură medicală în valoare de 14.244 euro!
Doamna președintă Valeria Popescu afirmă că proiectul „Primul zâmbet” oferă, pe lângă bucuria zâmbetului, și ajutor material, iar sfaturile cuprinse în broșurile primite ajută mămicile în buna creștere a copiilor.
Doamna doctor Carmen Bursesc a mulțumit Organizației „Salvați Copiii” pentru donația primită și subliniază „importanța fiecărui aparat primit: aspirator mobil nou-născuți, bilirubinometru transcutanat, incubator deschis – masă de reanimare cu modul de resuscitare”, toate acestea, firește, fiind foarte bine­veni­te.

Aparatură de 5.000 euro donată la Lupeni
Și lucrurile nu se opresc aici, și ne bucură faptul că este așa! Doamna președinte a Organizației „Salvați Copiii”, filiala Hunedoara, Valeria Popescu, ne-a mai dat o veste plăcută, menționând că se completează lista donațiilor de aparatură medicală oferite de „Salvați Copiii” cu echipamentele medicale primite de Spitalul Municipal Lupeni, în valoare de 4.927 euro, fiind vorba de un pulsoximetru și un bilirubinometru transcutanat!

Proiect de suflet
Revenind la ceea ce s-a întâmplat marți la Spitalul de Urgență din Petroșani, întâlnirea de-acolo a exprimat, într-un mod sărbătoresc, bucuria medicilor, a asistentelor, a personalului TESA și a voluntarilor „Salvați Copiii” de a fi împreună pentru o cauză nobilă, fiind prezente peste 50 de persoane. A onorat cu prezența inclusiv mana­gerul „Kaufland” Petroșani, care a dat asigurări de continuare a colaborării cu Organizația „Salvați Copiii”.
De asemenea, și-au mai exprimat mulțumirea prin participare directorul medical Nicolae Ciugulea, doamna director financiar-contabil Angela Brașoveanu, precum și doamna director îngrijiri Elena Mirela Stanciu.
„Am simțit gândurile bune pe care ni le-a transmis și domnul manager Alin Vasilescu din sala de operație. Au împărtășit aceeași bucurie cu noi și reprezentanți din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Hunedoara, ai Direcției
Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara și, nu în ultimul rând din cadrul, ai Direcției de Asistență Socială Petroșani. Toți ne-am întors acasă cu un zâmbet mare în suflet”, a mai susținut doamna Valeria Popescu.
Iată că atunci când se pune suflet iese ceva frumos și util pentru cei din comunitatea locală, iar lucrurile bune nu întârzie să apară. Este bine că această relație „Kaufland”-„Salvați Copiii” continuă, că de câștigat au numai și numai copiii și comunitatea locală din care ei fac parte, în cazul de față comunitatea locală a Văii Jiului, o regiune cu atâtea probleme sociale și de tot felul.

 

Comenteaza

Comenteaza