Gerul impune consum crescut de energie

226

Dispeceratul Energetic Național estimează pentru această seară un consum național de circa 9.750 de MW de energie electrică, nivel care nu a mai fost atins din anii 2000 conform lui Octavian Lohan, membru în directoratul Transelectrica și fost șef al Dispeceratului.

“Până acum, cel mai mare consum a fost înregistrat pe data de 16 decembrie 2016, când, la ora 17:28, consumul național a fost de 9.721 de MW, acesta fiind cel mai mare consum de după 2000. La aceeași dată, producția națională era de 11.227 de MW”, a precizat Lohan, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, pentru această seară, specialiștii estimează un consum și mai mare.

“Pentru această seară se așteaptă un consum de 9.750 de MW la nivel național”, a mai spus reprezentantul Transelectrica.

Comandamentul energetic de iarnă s-a reunit luni la sediul Dispeceratului Energetic Național, în condițiile în care consumul de energie și de gaze este mai ridicat decât într-o zi obișnuită de iarnă. Conform ministrului Energiei, România a refuzat să ajute Bulgaria, care întâmpină probleme cu sistemul energetic, pentru a se asigura că nu vor exista probleme în asigurarea sistemului energetic național.

Consumul național de electricitate a fost mai mare, în această dimineață, cu 10% comparativ cu aceeași zi a anului trecut, ajungând la 9.247 de MW la ora 11:00, potrivit datelor Transelectrica.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza