Gheorghiţă Iorga: „Bobar Gheorghe, preşedintele PSD Petrila, avea ce avea cu mine şi în politică, dar să nu uite că eu la mină eram şef, iar el ce era pe-atunci? N-a reuşit să ajungă la mină la un nivel mai mare…”

482
de Corneliu BRAN
Conferinţa de presă a organizaţiei judeţene PRM Hunedoara a avut loc la Petroşani, marţi, 22 martie. 
Conducerea judeţeană PRM – un pas lateral 
Preşedintele organizaţiei judeţene, petrileanul Emanoel Andronache, a prezentat presei locale doi dintre candidaţii care se vor afla pe liste la alegerile locale din iunie, la funcţia de primar. Ei se numesc Gheorghiţă Iorga, care va candida la Petrila şi Stoica Napău la Lupeni – acesta a precizat că nu are niciun grad de rudenie cu răposatul primar al Lupeniului.
Preşedintele Andronache n-a vorbit mult, a transmis doar câteva mesaje, preferând apoi să-i lase pe cei doi colegi să se prezinte.
„Faţă de candidaţii anunţaţi iniţial şi prezentaţi prin intermediul dumneavoastră cetăţenilor Văii Jiului, când printre alţii la Petrila eram desemnat să particip la alegerile pentru funcţia de primar, iar la Lupeni domnul Năsălean, au survenit câteva modificări. Acestea au venit pe fondul unor sondaje efectuate în cele două localităţi amintite de către studenţii de la sociologie din Craiova, prin care s-a constatat că, deşi nici eu nici Năsălean nu stăteam chiar rău, ar fi mult mai bine dacă încercăm cu ceva nume noi. Astfel, după mai multe nume introduse în variantele sondajului, cea mai bună variantă s-a dovedit a fi Gheorghiţă Iorga la Petrila şi Stoica Napău la Lupeni. Andronache şi Năsălean, liderii PRM judeţean, eu, preşedinte, Năsălean, vicepreşedinte, nu fac un pas înapoi să se retragă, ci fac un pas în lateral pentru a munci mai intens, ca să poată intra în consiliul judeţean. Noi doi vom încerca să alergăm în tot judeţul şi în toate comunele pentru ca lumea să ne cunoască, să ne audă platforma electorală şi oamenii să-şi dea seama, cunoscându-ne, că avem cele mai bune intenţii pentru a lucra în interesul dumnealor. Atât eu, cât şi Năsălean ne vom afla şi pe listele de consilieri locali, în Petrila, respectiv Lupeni, la fel şi domnii Iorga şi Napău. La Petroşani, dl. Bereş va fi candidat pentru consiliul local, urmând ca în scurt timp să anunţăm dacă vom avea sau nu candidat la primărie. La Aninoasa candidat la primărie va fi doamna Maria Gudacu, consilier local cu experienţă, la Vulcan a rămas candidatul pe care l-am prezentat, domnul Florean, iar la Uricani mergem la primărie cu doamna profesoară Felicia Neagu”, a declarat Emanoel Andronache.
Candidaţii se prezintă
Ca să-i cunoaşteţi pe cei doi viitori candidaţi la funcţia de primar, la Petrila şi Lupeni, îi lăsăm să se prezinte singuri, pe scurt, aşa cum au făcut-o în cadrul conferinţei de presă.
Stoica Napău: „Meseria am început-o ca inginer. Apoi am terminat Facultatea de Drept şi am lucrat ca jurist la minele Uricani, Vulcan, Bărbăteni, Valea de Brazi. Practic, la toate minele din vestul Văii, cu excepţia minei Paroşeni. În prezent sunt avocat. Am o familie frumoasă ca fiecare, fetiţa e în clasa a X-a la liceu, soţia lucrează la Deva şi încercăm cu toţii să ne facem treaba cât mai bine. Eu sunt moţ venit aici tocmai din Baia de Arieş şi locuiesc deja de foarte multă vreme în Valea Jiului”.
Gheorghiţă Iorga: „Sunt un veteran în politica locală petrileană. Lumea mă ştie şi de bun şi de rău, că aşa-i în politică şi aşa-i în funcţie de cum priveşte fiecare şi cum simpatizează cu un partid sau altul. Am fost inginer la Mina Petrila, după ce am absolvit cursurile Facultăţii de Mine de pe Dealul Institutului din Petroşani. Originar sunt din Bacău, dar locuiesc la Petrila din 1968. Aici, în Valea Jiului, m-am format şi am ajuns la Petrila de mic copil. În prezent, sunt pensionar, din 2005, ieşind la pensie de la Mina Valea de Brazi. În minerit am lucrat 20 de ani, parcurgând toate etapele, până la funcţia de director de mină. Am mai fost consilier local în perioada 2004-2008 şi 2008-2010, fiind tot în aceeaşi perioadă preşedintele comisiei economice din acest for. Ultimul mandat de consilier l-am terminat la jumătate, deoarece atunci domnul Moloţ, care era şeful PNL, mi-a trimis o directă de dreapta direct în bărbie, motivaţia lui fiind că mă eliberează din funcţie deoarece în campania electorală mă plimbam la braţ cu primarul Păducel… Au fost nişte chestiuni murdare, mă rog, am trecut peste ele. Cred că îi va deranja pe mulţi că vreau să revin în consiliul local. Bobar Gheorghe, preşedin­tele PSD Petrila, avea ce avea cu mine şi în politică, dar să nu uite că eu la mină eram şef, el ce era pe-atunci? N-a reuşit să ajungă la mină la un nivel mai mare… Nu vreau să jignesc sau să intru în război cu el sau cu nimeni, dar nu ştiu de ce îi deranjează aşa de tare pe unii reintrarea mea în politică…”.

Comenteaza

Comenteaza