Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 Petrila: / „Atenţie la stradă!”

441

La Şcoala Gimnazială „I.D. Sîrbu”, structura Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 Petrila, prin programul „Şcoala Altfel”, s-au organizat activităţi diverse şi plăcute pentru preşcolari.

Cunoaşterea regulilor de circulaţie rutieră
Cum ludicul îi atrage pe copii, aleea din faţa noii grădiniţe a devenit – prin marcaje şi panouri indicatoare – o adevărată… autostradă.
Din partea Poliţiei Petrila, partenerii la acest proiect au fost agenţii Lucian Sfia-Merei, Petre Toloargă şi Adelina Chirilă.
Scopul acestei activităţi din domeniul „Om şi societate” a fost colaborarea factorilor educaţionali pentru cunoaş­terea şi aplicarea de către preşcolari a regulilor de circulaţie rutieră, a drepturilor şi obligaţiilor pietonilor şi conducătorilor auto pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Preşcolarii s-au familiarizat „pe viu” cu sensurile de circulaţie ale maşinilor în trafic, cu semnificaţia unor semne de circulaţie rutieră, fiind ei înşişi şoferi în maşinuţe specifice vârstei, de modele şi culori vesele. Şi-au exersat deprinderile de a traversa corect strada, de a respecta regulile prevăzute de semnele de circulaţie şi indicatoa­rele importante pentru securitatea lor. De asemenea, s-a subliniat rolul unui comportament disciplinat şi preventiv pe drumurile publice.

Preşcolari „şoferi”
Concursul „şoferilor” din partea a doua a activităţii i-a aliniat pe micuţi la linia de start, cursele acestora pe traseu fiind de neoprit. Entuziasmul şi buna dispoziţie au carac­terizat activita­tea. Buna organizare şi pregătire a acestei activităţii – pornind de la marcajele stradale, amplasarea indicatoarelor şi marcarea zonei de joc tematic, mijloacele didactice utilizate – au dovedit că educatoarele Grădiniţei PN Nr. 1 Petrila – Catinca Turcu, Marcela Meraru, Maria Preda, Anca Marcuş şi Ionela Dan – pot oferi un învăţământ de calitate în orice împrejurări. Tuturor li s-au oferit diplome de participare.
Nelipsiţi au fost şi părinţii, care, ca de obicei, se implică în toate activităţile iniţiate şi desfăşurate la această grădiniţă, conştienţi de rolul  familiei în educaţia copiilor.

de Ionel Zmau

Comenteaza

Comenteaza