Graţie premiului pe care îl acordă anual, în viitor / Prof. Ghiţă Boantă ar putea fi îngrijit de cel puţin trei medici

247
de Mihai BARBU
De câţiva ani buni, la fiecare sfârşit de an şcolar, profesorul de matematică Ghiţă Boantă oferă celui mai merituos elev de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Petrila un premiu care îi poartă numele. 
        
În acest an, fericitul câştigător a fost elevul Cătălin Buium din clasa a XII-a C (diriginte –  prof. Camelia Mutică). El a obţinut, la final de an, media 9,87. Premiul, în valoare de 200 de lei, a constat într-o diplomă, o sumă de bani şi câteva cărţi semnate de scriitorii Marian Boboc şi Dumitru Gălăţan-Jieţ.  Menţionăm că dl. Ghiţă Boantă este profesor la acest liceu din anul 2000 şi că a oferit, an de an, acest premiu din 2011 şi până azi. (În anul 2011, s-au aniversat 50 de ani de la înfiinţarea liceului – n.n.)
În anul 2012, premiul „Ghiţă Boantă” a revenit elevei Elena Grunţă, iar în 2013 el a fost acordat elevei Maria-Irina Popa. Ambele urmează, în prezent, Facultatea de Medicină la Cluj Napoca. Şi tânărul Cătălin Buium ar vrea să îmbrăţişeze aceeaşi meserie. Când a înmânat premiul, profesorul Boantă a declarat că speră ca, pe viitor, să nu aibă probleme  cu sănătatea. „Iar dacă voi avea nevoie de îngrijiri medicale, acum, are cine să mi le ofere!”, a mai adăugat el.


Comenteaza

Comenteaza