Gunoaiele reziduale de la Petrila transportate de la stația de sortare pe un amplasament ce nu are autorizație de mediu

215
Resturile rezultate din activitățile gospodărești de la Petrila, depozitate în fața stației de sortare, au fost mutate într-o altă locație, undeva pe drumul ce ducea la vechea groapă de gunoi. Asta după ce Garda de Mediu a fost în control și le-a dispus celor de la Primăria Petrila să curețe gunoiul din fața stației de sortare ca să nu primească amendă. Cei din primărie s-au executat, însă s-au pus în mișcare înainte de a intra în posesia unei autorizații de la mediu pentru noul amplasament.
Declarație de la începutul lunii aprilie:
Bun, accidental. S-a întâmplat și când am avut deponeu și la Vulcan, nu s-au dus să ducă acolo.E mai ușor să ducă pe dealul Maleiei decât la Vulcan, d-apăi să meargă până la Horezu”, Vasile Jurca, primar Petrila, despre depunerea gunoaielor în alte părți decât la deponeul de la Horezu.
Respectarea legii în România este ceva facultativ, nu obligatoriu, la fel cum e și aplicarea ei. O dovedește acțiunea care a avut loc joi la Petrila, unde gunoaiele – reziduale cum le spun cei din administrația locală- sunt mutate dintr-o parte în alta.
Pe motiv că nu e gunoi, ci gunoi rezidual – adică pământ, bolovani, cărămizi, fân, iarbă, crengi- iar miercuri Consiliul Local Petrila a aprobat o hotărâre de consiliu pentru noul amplasament, resturile din fața stației de sortare este mutat. Garda de Mediu a lăsat celor de la Petrila un termen de 30 de zile să mute ”gunoiul rezidual” din fața stației de sortare.
Deșeurile au fost mutate joi, însă ”fără valuri” pentru că Primăria Petrila nu are autorizație pentru noul amplasament situat undeva spre vechea groapă de gunoi, închisă pe fonduri europene.
Zeloși, cei de la Petrila s-au apucat de treabă fără a avea documentele necesare. Cică tirurile în care au fost încărcate resturile, dar și vola, erau disponibile numai miercuri.
În urmă cu circa o săptămână ”gunoiul rezidual” de la Petrila se aprinsese. Fumul degajat putea fi observat cu ușurință din oraș.

 

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza