Guvernul a spus da. Bugetul Complexului Energetic Hunedoara are o pierdere de peste 280 milioane lei

204

Speriat de iminența unor mișcări ample de protest în Valea Jiului, Guvernul României s-a grăbit să adopte bugetul de venituri și cheltuieli al Complexului Energetic Hunedoara, chiar dacă acesta are o proiecție negativă cu o pierdere cu peste 100 de milioane de lei mai mult decât anul trecut.

Executivul a aprobat, în ședința de miercuri, bugetul de venituri și cheltuieli al Complexului Energetic Hunedoara, cu doar o zi înainte ca minerii și energeticienii din cadrul structurii energetice să intre în grevă de avertisment.

Bugetul CEH este unul negativ, iar pierderea este mai mare decât cea rezultată din bugetul de anul trecut.

”Guvernul a aprobat, prin Hotărâre, bugetul de venituri și cheltuieli, pe anul 2014, al SC „Complexul Energetic Hunedoara” – S.A. Veniturile totale estimate se ridică la 1.439.379 mii lei, iar cheltuielile totale la 1.726.549 mii lei”, se arată în decizia Guvernului.

Potrivit bugetului, pierderea CEH pentru acest an este de aproximativ 287 milioane de lei. Adică mai mare cu 107 milioane de lei decât cea de anul trecut.

Bugetul CEH a fost aprobat în prima variantă, cea cu pierderea cea mai mare, asta deși documentul a fost retrimis în teritoriu pentru ajustare, astfel încât pierderea să fie sub 200 milioane de lei.

”A fost aprobat bugetul cu pierderea mare. Nu știu motivele. Noi am mai trimis o variantă de buget, în care am avut o pierdere mai mică. Probabil nu a fost timpul necesar pentru a aproba acea variantă”, a declarat, miercuri, pentru GDD, Maria Ciobanu, directorul economic al Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit sursei citate, faptul că Guvernul a aprobat bugetul cu pierderea cea mai mare, nu înseamnă că aceasta nu trebuie redusă.

Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Complexului Energetic Hunedoara a vent cu mai puțin de 24 de ore înainte ca minerii și energeticienii să intre, timp de o oră, în grevă de avertisment, principalele nemulțumiri fiind legate chiar de lipsa unui buget de venituri și cheltuieli care conduce la pierderea drepturilor salariaților și de posibilitatea pierderii locurilor de muncă.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza