Haideți la Petrila! / 1 Mai – Ziua Minelor Deschise. Veniţi să vedeţi mina!

767

La 1 Mai este Ziua Minelor Deschise la Petrila. Pentru acest eveniment cultural, organizatorii au pregătit o zi întreagă de evenimente.

Ghizii minei au deschis listele de înscrieri
Ziua Minelor Deschise ia startul la ora 10:00 a zilei de 1 Mai cu festivitatea de deschidere care va avea loc în incinta fostei preparații a minei Petrila. La ora 10:30 este programat vernisajul expoziției „Shrinking Citie”, urmat de un tur ghidat la mină și un tur de arhitectură în oraș

Ghizii minei sunt Bujor Bogdan (fost director al minei Petrila, angajat în anul 1966 în minerit. A lucrat la mină până în 1990. Ora de începere: 11:00)

Sergiu Crișan (fost inginer șef producție, topograf, cefelist și șef sector aeraj al minei Petrila, angajat în anul 1989 în minerit. A lucrat la mină până în 2016. Ora de începere: 13:00),

Elisabeta Moga (fost lăcătuș la mina Petrila, cunoscută ca doamna de la Lămpărie, angajată în anul 1991 în minerit. A lucrat la mină până în 2015. Ora de începere: 14:00)

Samir Straja (fost șef sector general al minei Petrila, fost electromecanic, lăcătuș și cefelist, angajat în anul 1990 în minerit. A lucrat la mină până în 2015. Ora de începere: 15:00)

Protagonistul documentarului „Planeta Petrila”, Cătălin Cenușă (fost brigadier – șef schimb brigadă, angajat în anul 1990 în minerit. A lucrat la mină până în 2015. Ora de începere: 16:00).

Pentru fiecare tur se fac înscrieri online, linkurile de înscriere fiind disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cum ar putea să se desfășoare mai bine un 1 Mai decât cu un picnic muncitoresc. După pauza de masă ce începe la ora 12:00, de la ora 13:00 se reia turul ghidat la mină, din oră în oră.

În paralel vor avea loc competiții sportive, se va inaugura Galeria Viitorului.
Trupa de teatru „Ana Colda” are o reprezentație la ora 16:00

La ora 17:00 Asociația „Planeta Petrila” se reunește. Invitații evenimentului vor putea lua parte la un recital de pian și lectură la Școala Gimnazială „I.D. Sîrbu”.

De la ora 19:30, tot în incinta preparației, va avea loc și proiecția Filmului Documentar „Planeta Petrila”.

Ana Dubyk intră în concert la ora 21, iar la ora 22:00 Ziua Minelor Deschise se va încheia cu o lansare de lampioane.

Se caută voluntari 
Organizatorii evenimentului, în frunte cu Ion Barbu, caută voluntari pentru ca evenimentul să fie unul all-inclusive. Adică, oriunde întorci ochii să poți găsi o persoană care te îndrumă, îți povestește lucruri, te ajută.

Voluntari care să dea o mână de ajutor la amenajarea și punerea în scenă a evenimentului,în perioada 28 aprilie – 2 mai. Pentru voluntarii așteptați din toate orașele lumii este asigurată cazarea și o masă pe zi.
„O mină nu se poate (re)deschide fără oamenii muncii. Acum muncim pentru cultură, pentru o nouă identitate. Aici este formularul la care vă invităm să vă înregistrați: https://goo.gl/forms/Ho4MFOfLRZXLf9oG3.

Ulterior revenim și cu lista activităților pe care și le poate alege fiecare dintre voi”, sună invitația la voluntariat lansată de organizatori.

Pentru ca Ziua Minelor Deschise să aibă loc s-au implicat: Loredana Gaiță, Cristina Sucală, Cătălin Cenuşă, Samir Straja, Jurca Vasile, Ana Dubyk, Andrei Dăscălescu, Alex Iliescu, Ilinca Păun Constantinescu, Sandor Cristina, San Montan, Dorin Curtean, Gabriela Pascu, Deea Doesntmatter, Mihai Danciu, Ion Barbu, Adrian-Daniel Adochiţei, Dragoș Dascălu şi Asociația Culturală ”Les Amis de la France”.

Comenteaza

Comenteaza