Haine din deșeuri. Parada primăverii responsabile la Petrila

515

Parada Primăverii a avut loc, la finele săptămânii trecute, la Petrila. Elevii de la Școala Gimnazială I.D Sîrbu au bifat astfel încă o activitate în cadrul proiectului European ,,Mănâncă responsabil”.

,,Să punem soare în loc de ceață

Să punem vântul cald în loc de gheață

Iar în copaci, sătui de geruri grele,

  Să punem frunze, flori și rândunele.

Să punem dragoste de viață.”

Tiberiu Jugănaru

Parada primăverii este un proiect educațional care contribuie la educarea eco- gândirii creative a elevilor. Aceștia sunt învățați să găsească cele mai eficiente metode de colectare și refolosire a deșeurilor.

Copiii știu că deșeurile își cer drepturile și vor să fie respectate, colectându-le selectiv. Viața lor reîncepe prin procesul de reciclare și astfel ajung din nou în mâinile oamenilor.

,,Sperăm ca munca noastră să aibă rezultate și oamenii să înțeleagă ce înseamnă să fii responsabil”, a declarat Roxana Mătulescu, președinta Comitetului eco-logic.

Prin această acțiune elevii Școlii Gimnaziale I. D. Sîrbu, îndrumați de către cadrele didactice și ajutați de părinți au demonstrat că deșeurile nu sunt gunoaie. În cadrul paradei deșeurile au fost punctul de atracție, acestea fiind purtate cu mândrie de copii. Dansurile, muzica și voia bună au fost ingredientele pentru o paradă a primăverii responsabile. De asemenea, talentații elevi au decorat sacoșe de hârtie sau pânză pentru cumpărături cu mesaje care îi îndeamnă pe membrii comunității la un consum responsabil. Prin acest consum responsabil copiii știu că pot avea un mediu sustenabil.

Comenteaza

Comenteaza