Huila dispare cu sacii de la mina Lonea

236

Furturile de cărbune continuă în Valea Jiului. Nici cele din vagoane, nici cele direct de pe bandă, nici cele în mod organizat, direct cu TIR-ul. Când însă huila este sustrasă de pe transportoarele pe care le vede toată lumea, lucrurile devin mai grave. Mai grav este însă faptul că de cele mai multe ori hoții rămân necunoscuți, iar paguba nu este revendicată de unităţile miniere.

De la mina Lonea dispar, zilnic, aproximativ 100 de saci cu cărbune. Potrivit angajaţilor de la mina Lonea, huila este furată chiar de pe transportoarele montate în curte. Asta cu toate că artificiul găsit de conducere pentru a asigura activitatea de producție (transportoarele amintite – n.r.) este unul care poate fi supravegheat din toate părțile. Nu de alta, dar cărbunele nu poate fi furat cu buzunarul până se umple sacul.

Directorul Diviziei Miniere, Gabriel Petrescu, susține că nu l-a înștiințat nimeni despre aceste furturi și că se vor face verificări.

”Nu știu despre aceste probleme, nu m-a informat nimeni, dar dacă este așa, atunci acestea ar trebui să fie în legătură cu angajați ai noștri și cei de la pază”, a precizat, pentru GDD, Gabriel Petrescu.

Potrivit directorului, verificările vor viza nu numai furturile de huilă, ci toate tipurile de furturi comise la unitățile miniere considerate viabile.

Huila rămâne principala sursă de încălzire în Valea Jiului, așa că piața neagră este mereu în floare, iar oferta își găsește și cumpărători, o jumătate de sac cu cărbune fiind vândută cu 8 lei.

 

Comenteaza

Comenteaza