Hunedoara, sub cod galben de frig. Nopțile și diminețile vor fi geroase

151

Valul de frig rămâne deasupra României. Meteorologii spun că vremea rece va continua să se manifeste până pe 2 martie. Județul Hunedoara se află, până la acea dată, sub o atenționare de cod galben.

Ger dimineața și noaptea

Conform avertizării meteo de miercuri, din 28 februarie ora 11.00 și până pe 2 martie la ora 20.00 toată țara va fi afectată de un val de frig.

”Valul de frig va persista și se va intensifica pe parcursul nopților, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger, mai ales dimineața și noaptea”, arată meteorologii.

În același interval, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea va fi cod portocaliu de frig.

”Gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade”, arată avertizarea meteo.

 În cursul nopții de vineri spre sâmbătă vor fi  temperaturi sub pragul de ger (-10 grade). Acesea se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia.
Începând din noaptea de joi spre vineri  și până duminică vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi prezente mai ales în sud-vestul și sudul țării.

La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei.

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza