Hunedoreanul deputat ILIE TOMA / Când vor fi aplicate legile privind recalcularea şi plata drepturilor de pensii?

315

Natalia Bumbac

Săptămâna viitoare, mai exact marţi, 28 februarie, deputatul Ilie Toma (foto) aşteaptă să primească un răspuns oficial, în Parlamentul României, de la conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) despre termenul la care vor fi aplicate prevederile Legilor 155/2016 şi 192/2015.
În cazul legilor menţionate mai sus, care modifică şi completează Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, s-a întârziat aplicarea lor, pentru că programele informatice necesare nu sunt funcţionale. Pe aceeaşi temă, deputatul Ilie Toma susţine că a discutat de mai multe ori cu ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, dar şi cu conducerea CNPP.
„Am solicitat conducerii CNPP să ne dea un termen concret şi rapid la care vor fi puse în aplicare cele două legi. Vor veni în Parlament cu un răspuns la interpelarea mea. Voi vedea ce răspuns voi primi, sper să se rezolve favorabil această problemă”, a declarat Ilie Toma. Pe aceeaşi temă, dar şi despre situaţia economică dificilă din Valea Jiului, deputatul a avut ieri o primă întâlnire, după plecarea de la conducerea Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, cu membri ai Asociaţiei Pensionarilor Minieri din Valea Jiului, condusă de ing. Ion Hortopan şi ai Asociaţiei Seniorilor 2016, condusă de prof. Simion Spiridon. Deputatul Ilie Toma a afirmat că în urma discuţiilor, a preluat câteva idei de la seniorii din Valea Jiului, pe care le va expune în Comisia de industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, în care este membru.

Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Comenteaza

Comenteaza