Ilie Păducel: „Am insistat la Minister pentru angajarea a cel puțin 250 de tineri în minerit”

199

Primarul orașului Petrila, Ilie Păducel, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu și cu ministrul Economiei Constantin Niță, pentru a discuta despre nevoia angajărilor din minerit.

Păducel a solicitat 250 de locuri de muncă în minerit pentru tinerii din Petrila care nu au posibilitatea încadrării pe piața muncii.

„Cea mai importantă problemă pentru care m-am dus și voi insista și în continuare împreună cu colegii mei este problema angajării tinerilor la unitatea minieră Lonea, care a  rămas pe program de dezvoltare, am insistat și voi insista pentru angajarea a cel puțin 250 de tineri și fac precizarea că nu întâmplător am ales cifra aceasta, pentru că în 2013 s-au pensionat aproximativ 100 de salariați de la Mina Lonea, în 2014, 120 de salariați, iar în 2015 vor fi cam 115. Mina Lonea are capacități de producție disponibile, unde să plaseze acest efectiv de personal, are asigurat și are obligativitatea și poate asigura securitatea personalului și zăcământului și are condiții ca să dea producție și are cea mai bună huilă energetică din Valea Jiului, din punct de vedere calitativ”, a declarat, Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

Primarul a insistat la minister și pentru prelungirea programului de închidere a Minei Petrila și acesta a cerut o amânare pentru anul 2017 pentru păstrarea locurilor de muncă obținerea unor cantități de cărbune subvenționate pentru Complexul Energetic Hunedoara.

„Tinerii din Petrila au nevoie de locuri de muncă și dacă atâta timp nu s-au creat alternative pentru crearea locurilor de muncă în orașul nostru, disponibilizându-se peste  9.000 de suflete din activitatea de minerit și este necesar să se  înțeleagă că acești tineri trebuie încadrați în muncă”, a mai precizat Ilie Păducel.

Primarul a mai specificat și faptul că se pot schimba și criteriile de angajare, de la 10 clase obligatorii  să treacă la opt clase, criteriile fiind mai permisive și mai îngăduitoare pentru viitori angajați.

Iulia BĂLUȘĂ

 

Comenteaza

Comenteaza