În Consiliul Local Petrila / Lui Doru Boantă i se simte lipsa

495
de Corneliu BRAN

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Petrila a avut 19 proiecte pe ordinea de zi (14 anunţate iniţial, plus 5 suplimentare). Unul singur n-a trecut din cauza lipsei unui consilier local pesedist de la şedinţă.

Şedinţa ordinară de consiliu local din Petrila a avut loc miercuri, 5 iulie. Au fost prezenţi 18 consilieri, consilierul Doru Boantă fiind singurul absent. Dintre cele cinci proiecte suplimentare, unul a fost propus chiar pe ultima sută de metri de primarul Vasile Jurca, privind aprobarea ca pe cei 3.000 mp din spatele fostei Mine Petrila (unde se dorea anul trecut înfiinţarea unui deponeu de deşeuri menajere temporar) să se construiască o platformă (tot pentru depozitare temporară a unor reziduuri rezultate din construcţii şi din lucrări edilitare). Proiectul propus de primarul Jurca nu a întrunit decât 12 voturi favorabile şi şase abţineri (grupul de consilieri liberali), în condiţiile în care trebuiau 13 voturi „pentru”. Probabil, proiectul va fi repus pe tapet la o şedinţă când vor fi prezenţi toţi consilierii PSD.
De altfel, cei şase liberali s-au abţinut şi la alte câteva proiecte, dar care au trecut, acestea neavând nevoie decât de jumătate plus un vot ca să treacă. Am sesizat, de asemenea, faptul că la alte proiecte, vreo două, au fost doar cinci abţineri, consilierul liberal Cornel Preda preferând să voteze „pentru”. Să fie oare acesta un semn de ruptură a grupului, să fie doar un moft, ori pur şi simplu consilierul liberal aşa a crezut de cuviinţă că trebuie să voteze? Rămâne de urmărit…

Comenteaza

Comenteaza