În drum spre „Red Bull X Alps” / Coconea îi mulţumește lui Costel Avram

41
de Loredana JUGLEA

Petroșeneanul Toma Coconea a plecat luni pentru a zecea oară, spre Red Bull X-Alps 2019 – cea mai dificilă cursă de aventură din lume. 

Înainte de a pleca, Toma Coconea s-a oprit preț de câteva minute la sediul Consiliului Județean Hunedoara, unde a fost primit de președintele Mircea Flaviu Bobora și de Administratorul Public, Costel Avram.
Reprezentanții CJ Hunedoara i-au urat succes sportivului hunedorean și au avut grijă ca deplasarea lui Toma Coconea la această competiție să fie făcută în cele mai bune condiții.
„Anul acesta sunt foarte optimist, o să profit de experiența mea de 20 de ani de X-Alps. Se preconizează o cursă tehnică, e foarte multă zăpadă în Alpi și sunt puncte foarte dificile. Este o cursă mai lungă ca în anii anteriori. Preconizez o cursă dură, dar sunt un luptător și sunt foarte încrezător. Este pentru prima dată când merg atât de bine organizat și vreau să-i mulțumesc domnului Costel Avram pentru tot sprijinul pe care l-am primit”, a spus la plecarea spre Salzburg Toma Coconea.
Traseul aerian pe care îl va parcurge sportivul hunedorean are 1.500 – 2.000 de kilometri, iar lupta fizică cu Alpii se va da pe un traseu lung de 1.000 de km. Startul se va da din Piața Mozart din Salzburg, iar sfârșitul cursei va fi la Monte Carlo.
La Red Bull X-Alps 2019 participă 32 de sportivi din 20 de țări, vârsta medie a participanților fiind de 35 de ani.

Comenteaza

Comenteaza