În prezenţa prefectului şi a conducerii administraţiei publice locale petrilene / Au fost înmânate cheile chiriaşilor cele patru blocuri sociale din Lonea

339

Joi, 30 ianuarie 2014, după-amiază, de la orele 16:00, în prezenţa primarului Ilie Păducel, a prefectului de Hunedoara, Sorin Vasilescu, a viceprimarului Vasilică Jurca şi a unui grup numeros de consilieri locali, în sala festivă a Asociaţiei Pensionarilor Lonea, cei 64 de chiriaşi din cele patru blocuri sociale de la Lonea, finalizate în decembrie 2013, au primit cheile de la locuinţe.

Discursurile
Atât primarul în cuvântul său, cât şi prefectul au felicitat pe cei care urmau să-şi ridice cheile de la apartamente, rugându-i totodată să aibă grijă de ele. Prefectul Sorin Vasilescu a mulţumit şi pe această cale ministrului Dragnea pentru cele 16 miliarde de lei alocate pentru finalizarea acestei investiţii. Totodată, primarul Ilie Păducel a menţionat că mai există în vederile administraţiei publice locale pe care o conduce construirea a încă patru blocuri ANL, demersurile şi proiectul fiind deja făcute, primarul nescăpând ocazia să-l roage public pe prefect să sprijine administraţia şi în realizarea acestui proiect.
După discursuri, fiecare chiriaş şi-a primit mult aşteptata cheie, începând de joi aceştia putându-se muta în aceste blocuri oricând vor considera de cuviinţă.

Tăierea panglicii şi vizitarea apartamentelor
Sala s-a golit apoi imediat. Toată lumea, în frunte cu oficialii, a trecut peste drum, la blocurile date în folosinţă. S-a ales la întâmplare un bloc, unde a fost tăiată panglica tricoloră, aşa cum se obişnuieşte la astfel de evenimente.
Apoi s-a intrat, tot la întâmplare, în câteva locuinţe de la parter, pentru ca toată lumea prezentă să-şi facă o imagine de cum arată lucrările şi ce există în fiecare spaţiu. Cum noi am relatat despre aceasta încă din noiembrie 2013, nu mai insistăm pe acest subiect.

Declaraţii
Sergiu Dincu, crescut la casa de copii: „Îi mulţumesc domnului primar pentru că el a rezolvat acest caz social. Aştept pe listă din 2005, dar la audienţă la primar am fost doar acum trei ani. Acum am posibilitatea, poate, să-mi întemeiez şi eu o familie şi să am un trai mai civilizat. Promit că atunci când totul e gata în locuinţă să-l invit pe domnul primar la o cafea, în semn de mulţumire”.
Sorin Vasilescu, prefectul de Hunedoara: „Suntem la un eveniment fericit, azi se predau cheile la 64 de apartamente sociale. 64 de familii vor intra în casă nouă şi cred că ar fi bine să asistăm la cât mai multe inaugurări de blocuri în judeţul Hunedoara. Petrila este a treia localitate, de când sunt prefect, care inaugurează o asemenea investiţie. Mă bucur pentru petrileni şi vreau să-i felicit pe domnii primar şi viceprimar şi pe întreg consiliul local pentru eforturile pe care le-au depus ca să se finalizeze la timp aceste locuinţe. Mulţumesc şi d-lui vicepremier Dragnea, pentru că a găsit fondurile necesare pentru ca această investiţie să fie finalizată”.
Primarul Ilie Păducel: „Este o acţiune importantă pentru noi, deoarece 64 de familii din Petrila intră în casă nouă, ceea ce cred că este de remarcat de către toată lumea. Doresc să le dea Dumnezeu sănătate şi îmi doresc foarte mult să le păstreze, civilizat, şi să achite la timp datoriile către stat şi către utilităţi. Sper ca lucrurile frumoase să nu se încheie aici… Şi spun asta deoarece în urmă cu aproximativ doi ani de zile am făcut documentaţie şi am pus la dispoziţia ANL amplasamente pentru patru blocuri ANL, care ar urma să fie construite în spatele fostei fabrici de mobilă de la Petrila, pe strada Prundului. Anul acesta, conducerea ANL mi-a cerut să reactualizăm datele. Am participat în urmă cu un an la un consiliu tehnico-economic pentru avizarea documentaţiei tehnico-economice pentru unul dintre aceste patru blocuri. Spun toate acestea pentru că am cerut de curând măcar finanţarea pentru construirea a două blocuri din aceste patru, foarte necesare pentru cetăţenii noştri. Am cerut sprijin şi domnului prefect. Dumnealui ne-a promis că ne va ajuta cât poate. O să facem demersuri în continuare. Vreau să ajutăm oamenii, vrem să continuăm aceste evenimente fericite!”.
Viceprimarul Vasilică Jurca: „Consider că e foarte frumos ceea ce se întâmplă azi aici şi mă bucur pentru aceşti oameni. În ceea ce priveşte păstrarea apartamentelor în condiţii bune, cred că nu vor fi probleme. Ne-am gândit şi la asta înainte şi există un responsabil care va avea grijă să verifice, periodic, starea acestor locuinţe, iar unde nu va fi în regulă se vor lua măsuri”.
Gheorghe Bobar, consilier local PSD: „Pentru Petrila această investiţie este un lucru bun, deoarece s-a mai subţiat numărul celor care aşteaptă de la primărie şi consiliul local o locuinţă. Cred că această ultimă intervenţie a domnului Dragnea, prin identificarea sumei de 16 miliarde de lei şi alocarea ei spre această investiţie a fost hotărâtoare în finalizarea mai rapidă a lucrărilor. Fapt de care au avut de câştigat doar cetăţenii noştri”.
Cornel Preda, consilier local PDL: „Este o mare onoare pentru noi că putem să adăpostim la asociaţia noastră acest eveniment de înmânare a cheilor de la apartamente pentru cele 64 de familii care se vor bucura de-acum de-o casă nouă. Felicit primăria şi consiliul local pentru că s-a finalizat acest proiect cu bine şi să sperăm că şi pe viitor vor mai urma astfel de evenimente frumoase. Le urez acestor oameni tot binele din lume!”.
Ilie Matei, consilier local PP-DD: „Ştiu că locuinţele au un confort deosebit. Cred că oamenii sunt mulţumiţi şi mă bucur că 64 de familii vor locui în casă nouă, ceea ce nu-i puţin. Sper ca pe viitor să mai avem parte de asemenea bucurii împreună cu cetăţenii”.
Marius Heljiu, consilier PSD: „Eu sper că oamenii sunt suficienţi de maturi şi o să aibă grijă de aceste locuinţe. Ar fi bine să se bucure cât mai mult de ele şi să le păstreze în condiţii optime, mai ales că pot locui în ele atât timp cât îşi doresc. Le urez multă sănătate şi să se bucure cât mai mult de aceste locuinţe”.

de Corneliu BRAN
 

Comenteaza

Comenteaza