În sfârșit. Un mare investitor vine în Hunedoara

549

Este oficial. Hunedoara reușește să atragă un mare investitor. Bosch va deschide o fabrică de mașini de spălat la Simeria. Investiția este de peste 100 milioane de euro. Va genera circa 700 de locuri de muncă.

Aproape un an de tratative

Primarul orașului Simeria, Emil Rîșteiu, susține că în 4 mai 2017 a avut prima întâlnire cu reprezentanții Bosch. Pe 27 martie anul curent a primit răspunsul oficial. Nemții vin în Hunedoara. Mai exact în Simeria.

BSH Hausgeräte GmbH, o companie a grupului Bosch a achiziţionat 40 de hectare de teren în Simeria. Aici va fi construită  o fabrică de maşini de spălat. Vor fi create circa 700 de locuri de muncă.

Potrivit reprezentanților administrației locale, investiția  va avea influență nu numai asupra orașului, ci asupra întregului județ. Numai la Simeria bugetul localității va crește cu peste 25%.

Construcţia halei de producţie, dar și a centrului logistic și clădirilor administrative va începe în acest an. Din 2020 se preconizează că la Simeria va începe producția de mașini de spălat.

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza