Încep lucrările la BRUA. Conducta trece și prin Valea Jiului

362

Ministerul Energiei a emis decizia prin care Transgaz poate începe lucrările de construcție a gazoductului BRUA. Noua conductă de gaze naturale va interconecta Bulgaria, România, Ungaria și Austria.

”Am emis decizia exhaustivă concomitent cu îndeplinirea, de către Transgaz, a tuturor condițiilor legale necesare pentru construirea acestui gazoduct european. Acest moment este unul important pentru că ne apropie de rolul pe care România și-l dorește în regiune. Prin BRUA, România își va putea exploata imensul potențial al zăcămintelor de gaze naturale din Marea Neagră și astfel vom deveni un factor de securitate energetică în această parte a Europei”, declară Ministrul Energiei Anton Anton.

Proiectul BRUA constă în construirea unei conducte în lungime de aproximativ 479 kilometri și a trei stații de comprimare (Jupa, Bibeşti şi Podişor). Gazoductul va traversa judeţele Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş. Termenul de finalizare a Fazei I a BRUA este, conform calendarului, anul 2019.

Mihaela Mihai

 

Comenteaza

Comenteaza