Incidentele la blocul 26 din Cartierul 8 Martie din Petrila parcă nu se mai termină… / Astăzi, episodul: „Aruncarea oalei cu mâncare pe geam direct pe noul buldoexcavator al primăriei!”

1235
de Corneliu BRAN

Nesimţirea continuă la cote mari la blocul 26 din Cartierul 8 Martie! După ce de-a lungul anilor au incendiat blocul, au aruncat cu canapeaua pe geam direct pe ţeava de gaze distrugând-o, au aruncat pe geam toalete şi mobilier direct pe clădirea SPLAS şi alte cele, unii dintre locatari nu se liniştesc şi pace. Ba chiar se vede treaba că n-au deloc frică de poliţie ori poliţie locală, de jandarmerie sau de cei din primărie! De ce? Păi, printr-un nou caz, concret, vă putem răspunde la această întrebare.
Vineri, în timp ce ne aflam cu primarul pe strada Minei să vedem cum decurg lucrările de reabilitare a drumurilor şi aleilor de-acolo, Vasile Jurca a primit un telefon de la un angajat al primăriei. Acesta l-a informat că de puţină vreme un locatar din blocul 26, rămas până în acel moment neidentificat, a aruncat cu o oală cu mâncare direct pe buldoexcavatorul cel nou, „bijuteria” de care primarul e tare mândru că primăria a achiziţionat-o pe bani deloc puţini şi nu de multă vreme, excavator multifuncţional care „ne e tare folositor la mai toate lucrările din oraş” şi care se afla motivat prin zonă, existând unele lucrări de efectuat. De la Vasile Jurca am înţeles ulterior că „nărodul care a dat cu oala pe geam” a afectat masca utilajului şi „era cât pe ce să spargă geamul cabinei. Dar dacă se afla un om pe-acolo, nu îl omora? Ba da!”, a întrebat şi şi-a răspuns singur primarul.
„Măi, omule, nu mă interesează cum faceţi, dar imediat anunţaţi poliţia şi poliţia locală să meargă să-l identifice pe nebunul ăla! Că aşa nu se mai poate, dacă-i tot lăsaţi, azi-mâine o să vi se răhăţească în cap! Să ia amprentele de pe oală şi să afle cine-i vinovatul, să-l dăm exemplu şi să fie amendat, astfel încât toţi de-acolo să vadă că dacă unii mai fac astfel de fapte vor trebui să şi plătească! Prea mult i-am tot iertat! Nu se poate aşa ceva! Vreau să-l identificaţi imediat. Să-i întrebe poliţia pe cei de-acolo, că nu se poate ca cineva să nu ştie sau vreun martor să nu fi văzut când a aruncat, că doar e ziua în amiaza mare!”, a răbufnit primarul.
Şi uite aşa, un locatar din blocul 26 a mai scris o „filă de istorie”, fără ca cineva să-l deranjeze… cel puţin deocamdată. Şi fără strop de bun-simţ şi de inteligenţă, am completa. Să recunoaştem că, chiar dacă pare hazliu şi acest episod, e de plâns ce se întâmplă la acest bloc, unde se pare că şi poliţia a cam scăpat hăţurile din mână!

Comenteaza

Comenteaza