Inter Petrila a câștigat Cupa României

152
de Loredana JUGLEA

Actuala ediție a Cupei României la fotbal, faza județeană, i-a revenit pe merit echipei Inter Petrila. Petrilenii s-au impus cu scorul de 2-0 în fața Aurului Brad.

Stadionul Jiul, cel care a găzduit finala, a arătat ca în vremurile lui bune. A îmbrăcat hainele de sărbătoare. Pentru că a venit lume multă și gălăgioasă, dornică de fotbal. A fost semnalul că Văii îi este sete de fotbalul de altădată. Finala de la Petroșani nu a fost una spectaculoasă, dar a fost una de luptă. Trupa pregătită de antrenorul-jucător Adi Câmpean s-a impus fără drept de apel cu scorul de 2-0 în fața celor de la Aurul Brad. Însoțită de o galerie numeroasă, echipa din Brad a părut o echipă obosită, fără vlagă în fața unui Inter dornic de revanșă. Dubla lui Marian Filip le-a asigurat petrilenilor o victorie meritată, dacă mai punem la socoteală faptul că au mai avut un gol anulat.

Fan de „lux”
Petrilenii au avut în finala cupei un fan de „lux”. Chiar primarul Petrilei, Vasile Jurca, a venit să sărbătorească împreună cu echipa câștigarea trofeului. Premierea s-a făcut ca pe marile stadioane. Trofeul a fost așezat frumos la tribuna oficială, unde jucătorii au urcat să își ia răsplata. Cupa a fost înmânată de președintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean.
„Am văzut două echipe fruntașe de Liga a IV-a care au prestat un fotbal de calitate. Totuși Inter Petrila a fost superioară, e o echipă omogenă care joacă de mult timp împreună, cu o mentalitate schimbată privind abordarea jocurilor (au devenit campioni la Cupa României și nu la indisciplină), iar la Aurul Brad cred că s-a simțit lipsa unui jucător exponențial pentru ei, Mihai Leaha, care este accidentat. Felicitări ambelor echipe și succes Inter Petrila la fazele superioare ale Cupei României”, a spus Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara.


Comenteaza

Comenteaza