Inter Petrila își face debutul, azi, în Cupa României, faza naţională

76
de Loredana JUGLEA

Echipa de fotbal Inter Petrila – câștigătoarea Cupei României, faza județeană – va debuta, azi, în faza națională. Trupa lui Adi Câmpean va juca, în deplasare, la Unirea Crușeț, reprezentanta județului Gorj. Partida va începe de la ora 17:30.
Se vor desfășura 38 de meciuri contând pentru prima etapă a fazei naționale. În această primă fază participă 76 de echipe, fiind vorba despre câștigătoarele etapelor județene, la care se mai adaugă alte 34 de formații, cele care au avut cele mai slabe clasări în ediția trecută a Ligii a III-a. Din județul nostru în această fază participă trei echipe, două dintre acestea, LPS Cetate Deva și CS Hunedoara, urmând a juca între ele. Meciul, care se va disputa pe stadionul Cetate din Deva, cu începere de la ora 17:30.

Petrila joacă în deplasare
Așa cum precizam anterior, în această prima etapă națională a Cupei României la fotbal, ediția 2019 – 2020, în care cea mai cunoscută echipă participantă este CSA Steaua, acum în Liga a IV-a și venită din postura de câștigătoare a întrecerii la nivelul municipiului București, va mai evolua o formație din județul Hunedoara. Este vorba despre Inter Petrila, din Liga a IV-a, formație care a câștigat faza județeană a competiției. Petrilenii vor juca în deplasare, pe terenul altei echipe de Liga a IV-a, Unirea Crușeț, câștigătoarea fazei județene Gorj a Cupei României, fiind greu de dat un pronostic, ca și în meciul de la Deva, de altfel, competiția fiind cunoscută ca una în care se înregistrează numeroase surprize. În cazul în care va câștiga jocul din Gorj, Inter Petrila are mari șanse să întâlnească, în etapa a II-a, care se va disputa pe 14 august, de această dată pe teren propriu, pe câștigătoarea meciului de la Deva, în primele faze ale Cupei României, la stabilirea meciurilor, primând, de obicei, criteriul geografic.
„Mergem să facem un joc bun și să ne calificăm mi departe. Dorim să aducem la Petrila o echipă dintr-un eșalon superior. Chiar dacă am pierdut niște jucători de bază pe care i-am cedat Jiului, noi merge mai departe cu aceeași încredere”, a spus președintele clubului petrilean, Eugen Duma.
În faza a III-a va intra în competiție ACS Energeticianul formație care a evoluat, sezonul trecut, la Petroșani, și a retrogradat din Liga a II-a, și încă nu se știe unde va evolua campionatul viitor. Ultima echipă hunedorean calificată în fazele superioare, acolo unde evoluează și formațiile din Liga I, este LPS Cetate, care, în urmă cu patru ani, a pierdut, la Deva, în șaisprezecimile de finală, cu 6-2, în fața prim-divizionarei Gaz Metan Mediaș. Cea mai bună performanță obținută de o echipă din județul nostru în Cupa României este câștigarea trofeului, reușită, în 1974, de Jiul Petroșani, după o finală disputată la București, în care s-a impus cu scorul de 4-2 în fața celor de la Politehnica Timișoara.
Cele 38 de partide vor avea loc miercuri, 31 iulie, începând cu ora 17:30 și se vor disputa într-o singură manșă. În caz de egalitate după 90 de minute, se vor disputa prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se va trece la executarea loviturilor de departajare. Până în faza șaisprezecimilor, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj şi delegat de joc care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe. Echipa gazdă are obligația de a achita baremul de arbitraj şi delegat de joc în întregime, echipa oaspete având obligația de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare.
Federația Română de Fotbal (FRF), prin Comisia Centrală a Arbitrilor, va delega arbitri pentru fiecare joc. Deoarece, în faza întâi a Cupei României, mai toate echipele organizatoare sunt de nivel judeţean, baremurile de arbitraj sunt în cuantum de 940 de lei, valoare netă, respectiv 340 de lei pentru arbitru și câte 300 pentru asistenți. Totodată, se va achita barem pentru delegat de joc al cărui cuantum net este de 300 de lei. Meciurile din faza națională a Cupei României pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă. În faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, este permisă efectuarea a patru înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a patra înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.
Echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă. În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Meciurile din faza I
Viitorul Albeşti (BT) – Sănătatea Darabani (BT)
Viitorul Liteni (SV) – Şomuz Fălticeni (SV)
Unirea Mirceşti (IS) – CSM Paşcani (IS)
Bradu Borca (NT) – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ (NT)
CSM FC Vaslui (VS) – Viitorul Curiţa (BC)
Avântul Zărneşti (BZ) – Mausoleul Mărăşeşti (VN)
CS Gheorgheni (HR) – AFC Odorheiu Secuiesc (HR)
FC Păpăuţi (CV) – KSE Târgu Secuiesc (CV)
Viitorul Ianca (BR) – Sportul Chiscani (BR)
Universitatea Dunărea de Jos Galaţi (GL) – Sporting Lieşti (GL)
CSM Râmnicu Sărat (BZ) – CS Făurei (BR)
Pescăruşul Sarichioi Junior (TL) – CS Medgidia (CT)
Victoria Cumpăna (CT) – Axiopolis Sport Cernavodă (CT)
Bărăganul Ciulniţa (IL) – Agricola Borcea (CL)
Mostiştea Ulmu (CL) – CSM Olteniţa (CL)
Steaua Bucureşti (B)- CS Mihai Bravu (GR)
Vulturii Pasărea (IF) – Viitorul Domneşti (IF)
CS Blejoi (PH) – Flacăra Moreni (DB)
Precizia Săcele (BV) – AFC Hărman (BV)
Ajax Botoroaga (TR) – Sporting Roşiori (TR)
Recolta Gura Şuţii (DB) – Real Bradu (AG)
Minerul Costeşti (VL) – Unirea Bascov (AG)
CSM Slatina (OT) – Vediţa Coloneşti (OT)
CS Cârcea (DJ) – CS Strehaia (MH)
Unirea Cruşeţ (GJ) – Inter Petrila (HD)
LPS Cetate Deva (HD) – CS Hunedoara (HD)
Voinţa Lupac (CS) – CSM Lugoj (TM)
Millenium Giarmata (TM) – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (TM)
Avântul Periam (TM) – Progresul Pecica (AR)
Măgura Cisnădie (SB) – FC Avrig (SB)
Voinţa Stremţ (AB) – AFC Unirea 1924 (AB)
CS Ocna Mureş (AB) – Industria Galda (AB)
CSC Sânmartin (BH) – Unirea Tăşnad (SM)
Olimpia MCMXXI Satu Mare (SM) – SCM Zalău (SJ)
CS Floreşti (CJ) – CS Iernut (MS)
Unirea Ungheni (MS) – MSE Târgu Mureş (MS)
ACS Dumitra (BN) – ACS Unu Fotbal Club Gloria (BN)
Progresul Şomcuţa Mare (MM) – Unirea Dej (CJ)

Programul Cupei României, ediția 2019-2020
Faza I: 31 iulie 2019
– participă 76 de echipe: 42 de echipe calificate din faza pe judeţ şi 34 echipe din Liga 3. Se vor disputa 38 de meciuri.
Faza a II-a: 14 august 2019
– participă 60 de echipe: 38 de echipe calificate din faza I naţională şi 22 echipe din Liga 3. Se vor disputa 30 de meciuri.
Faza a III-a: 28 august 2019
– participă 54 de echipe: 30 de echipe calificate din faza a II-a naţională, 13 echipe din Liga 3 şi 11 echipe din Liga 2. Se vor disputa 27 meciuri.
Faza a IV-a: 10-12 septembrie 2019
– participă 36 de echipe: 27 echipe calificate din faza a III-a naţională şi 9 echipe din Liga 2. Se vor disputa 18 meciuri.
Şaisprezecimile de finală: 24-26 septembrie 2019
– participă 32 de echipe: 18 echipe calificate din faza a IV-a naţională şi 14 echipe din Liga 1. Se vor disputa 16 meciuri.
Optimile de finală: 29-31 octombrie 2019
– participă 16 echipe calificate din şaisprezecimile de finală. Se vor disputa 8 meciuri.
Sferturile de finală: 3-5 martie 2020
– participă 8 echipe calificate din optimile de finală. Se vor disputa 4 meciuri.
Semifinalele, manşa tur: 21-23 aprilie 2020
– participă 4 echipe calificate din sferturile de finală. Se vor disputa 2 meciuri.
Semifinalele, manşa retur: 12-14 mai 2020
– participă 4 echipe calificate din sferturile de finală. Se vor disputa 2 meciuri.
Finala: 23 mai 2020
– participă 2 echipe calificate din semifinale. Se va disputa un meci.

Comenteaza

Comenteaza