Interes scăzut al tinerilor hunedoreni pentru alegerile prezidențiale

28

Primul tur al alegerilor prezidențiale nu a reprezentat interes pentru tinerii din județul Hunedoara. Statistica oferită de Biroul Electoral Central e elocventă. Grosul voturilor în județ a venit de la cei trecuți de 45 de ani.

18-24 ani, categoria care a lipsit masiv de la vot

La nivelul județului Hunedoara tinerii și tinerele cu vârsta între 18 și 24 de ani au reprezentat puțin din voturile înregistrate. Conform statisticii este categoria care nu a strâns nici măcar 10.000 de voturi, nici la femei, nici la bărbați.

Tinerii cu vârsta între 25 și 34 de ani s-au încadrat undeva în jurul a 10.000 de persoane. Hunedorenii și hunedorencele cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani au votat în număr de circa 15.000, atât la femei cât și la bărbați.

Situația se schimbă drastic atunci când apare statistica hunedorenilor cu vârsta între 45 și 64 de ani. Aici sunt înregistrate aproape 40 de mii de voturi, date atât de femei, cât și de bărbați. Alte  circa 20 de mii de voturi au venit de la hunedorenii care au peste 65 de ani, la această categorie votul dat de femei fiind ceva mai mare.

Mihaela Mihai

 

Comenteaza

Comenteaza