Intuiţia este forma superioară a inteligenţei!

270

Nimic mistic, doar ştiinţă pură!

Conform opiniei psihologului – Gerd Gigernezer, intuiţia este aptitudinea de a “cunoaşte” răspunsul corect.

Tot el – autorul cărţii “Gut Feelings: The Intelligence of the Unconscious”, se consideră pe sine o persoană raţională şi intuitivă.

El spune că: “În activitatea ştiinţifică adesea am presimţiti. Ele nu pot fi mereu explicate, nu pot verbaliza de ce uneori iau anumite decizii. În viaţa personală eu mă bazez pe instincte. De exemplu, atunci când am făcut cunoştinţă cu soţia mea, eu nu calculam nimic, ea la fel”.

Îţi prezentăm acest articol întrucât adesea am primit această întrebare: “ Şi cum rămâne cu intuiţia?”

Într-adevăr, ea nu este considerată o formă de intelect, dar oare o persoană cu o intuiţie bună, nu are şi un intelect de invidiat?

Eu instinctiv vreau să cad de acord.

Într-un oarecare fel, intuiţia poate fi numită o percepere adecvată a conştiinţei colective. Spre exemplu, majoritatea siteurilor de azi sunt organizate intuitiv, adică pe înţelesul fiecăruia.

O astfel de abordare a fost aleasă abia după ani de haos în reţea.

Teo Hampris consideră că designul intuitiv este clar fără intrucţiuni. Atunci când un obiect este pe înţelesul majorităţii, se subânţelege că majoritatea are o percepere comună a lumii.

Inteligenţa intuitivă e un adevărat dar, iar inteligenţa cognitivă este un rob fidel. Am creat o societate care neglijează darul şi se închină slugii.

Oamenii deştepţi sunt foarte atenţi la vocea lor interioară. Iar cei mai străluciţi dintre noi, de regulă, îşi datorează succesul intuiţiei proprii.

Comenteaza

Comenteaza