PETRILA / Învață să acorde primul ajutor pe unde pot, dar se întorc cu diplome

242

Se pregătesc prin săli de clasă, pe unde sunt lăsați. Sunt însă determinați, iar îndârjirea lor dă roade. Învață cum să acorde primul ajutor și s-au întors, de curând, cu rezultate bune de la etapa județeană a concursului ”Sanitarii Pricepuți”.

Micii ”sanitari” de la Petrila

Ariana Brujan, Miruna Cătană, Beatrice Iordăchescu, Roxana Marcu, Andreea Balika, Anastasia Velican sunt elevi ai Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși Petrila.  Ei au compus echipajul care a participat la concursul ”Sanitarii pricepuți”, un concurs național a cărui etapă județeană  a avut loc în data de 25 mai,la Ilia. Elevii petrileni au obținut locul al II-lea.

Mențiune au primit elevii Școlii Generale nr.2.  Tot din Petrila. Echipajul a fost compus din Dorina Androne, Alexandra Avram, Antonio Domnițeanu, Laura Stoian, Raluca Constantin și Andreea Pupăză.

Alina Damean, directorul Crucii Roșii Petrila susține că ambele echipaje sunt formate din copii deosebiți, devotați și serioși. Meritul acestora este cu atât mai mare cu cât sunt nevoiți să se pregătească prin școli de clasă puse la dispoziție de către cele două unități de învățământ, deoarece Crucea Roșie Petrila nu mai deține un sediu.

Copiii beneficiază însă de sprijinul părinților și al unităților de învățământ. În limita posibilităților. Sunt susținuți și de profesorii Mirela Balintoni și Angela Rus, care pregătesc echipajele pentru proba teoretică. Pentru proba practică, elevii petrileni sunt pregătiți de asistentele medicale Elena Grecea și Alina Damean.

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza