Investiție pe calamitate, calamitată din nou la Petrila fără calamităţi. Primarul aşteaptă iar bani de la Guvern

182

Banii investiți în diguri de beton, spălați de ape. Sub cupola investițiilor necesare în urma calamităţilor, administraţia Petrila încearcă să repare greşelile făcute. Lucrări efectuate, care țin cât un sezon turistic. O investiție în direcționarea apelor provocate de viituri s-a stricat. Așa că acum e nevoie de alți bani. Şi aceştia pot veni tot sub pretextul “inundaţii”.

Ziduri de beton aproape prăbușite

Primăria Petrila a primit bani pentru regularizarea cursului unui pârău care la fiecare ploaie mai mare ieșea din matcă și inunda proprietățile oamenilor. Banii au venit anul trecut. S-au făcut niște reparații, care nu au ținut însă mult. Zidurile de beton sunt împiedicate să se prăbușească de niște popici din lemn.

Pentru întărirea malurilor și direcționarea șuvoaielor, în zidurile de beton pare a nu se fi băgat niciun pic de legătură de fier. Așa se face că acum, lucrarea făcută pe fonduri de calamitate are nevoie de alte fonduri. Tot pe calamitate. Pentru reparații.

De vină ”codul roșu”

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, susține că de vină a fost ploaia torențială. Un cod roșu de vreme rea ce a fost, lunile trecute, în Valea Jiului. În fapt, avertizarea meteo de la acel moment a fost un cod galben de ploi.

”Am avut o problemă de calamitate în acea zonă. La capătul pârâului, în urma ploilor din anul acesta, de pe un cod roșu anunțat, a plouat 60-70 litri pe metrul pătrat. Acolo au fost proiectate niște diguri de protecție a oamenilor, fără să se gândească cineva că dealul acela la un moment dat, de la atâta apă, o să vină în jos. Am făcut un alt proces-verbal de calamitate”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, primarul Vasile Jurca.

Vezi mai mult aici:

Investiție pe calamitate, calamitată din nou la Petrila fără calamităţi. Primarul aşteaptă iar bani de la Guvern

 

Sursa: 

Comenteaza

Comenteaza