Investiție privată în Straja / Covor rulant de 58.000 de euro – pe Pârtia „Baloo”

461
de Alina PIPAN

Iată că programul „Start-Up Nation” începe să se vadă și în Valea Jiului, mai precis în Straja.

În Straja, investitorul privat Școala de Schi și Snowboard Straja a implementat un proiect, accesând fonduri prin Start-Up Nation. Bineînțeles, nimic nu ar fi fost posibil fără realizarea unui proiect din partea acestui investitor, și investiția proprie, obligatorie.
Investiția constă în achiziția și instalarea unui covor rulant pentru transportul schiorilor. Un fel de teleschi modern, extrem de util, ușor de folosit, pe care doar te așezi și te transportă în partea de sus a pârtiei după o coborâre.
Covorul rulant este de ultimă tehnologie, printre cele mai moder­ne din țară, și are 51 de metri în lungime. Covoare rulante au mai fost instalate în stațiunile montane, unul funcționează chiar pe Platoul Soarelui în Straja, dar nu este de ultimă tehnologie. Noul covorul rulant funcționează de săptămână trecută pe Pârtia „Baloo”. În Straja sunt două pârtii pentru începători, Pârtia „Bambi” și Pârtia „Baloo”. Începătorii pot folosi fără probleme un teleschi după 2-5 lecții de schi. Dar pe covorul rulant pot să urce ca pe orice bandă rulantă din mall, cu ușurință. Banda poate prelua un număr mare de schiori. De exemplu, în săptămâna de vacanță tabăra de schi a avut 100 de participanți la Straja, și toți s-au folosit de această bandă.
„Noi avem pe toată perioada sezonului cel puțin 30-40 de copii la cursurile de schi. În vacanță numărul lor se triplează. Pentru începători este dificil și să stăpânească schiurile, deci folosirea teleschiului este mai problematică. Acestei noi tehnologii de transport pentru schiori, pe pârtie, sunt extrem de utile, tocmai de aceea am vrut neapărat să realizăm această investiție în Straja. Achiziția și instalarea lui au costat 58.000 de euro și, cu siguranță, investiția va atrage și mai mulți turiști în stațiune. Țin să mulțumesc pentru ajutor și Comexim R, pentru că ne-a sprijinit în implementarea acestui proiect”, a menționat Marius Fodoran, reprezentant al Școlii de Schi și Snowboard Straja.
Cursurile de schi sunt disponibile copiilor de la o vârstă fragedă, de 3 ani, până la vârste înaintate. Nu este niciodată prea târziu să înveți să schiezi.

 

Comenteaza

Comenteaza