Karate / Gala Federaţiei şi Cupa „Mickey Mouse”

342
În timp ce Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara pregăteşte premierea de gală a celor mai buni sportivi din judeţul nostru pentru rezultatele obţinute în 2013, vă prezentăm şi primele rezultate din acest an la karate – un sport din ce în ce mai popular în rândul copiilor şi tinerilor din Vale. Trebuie precizat: şi prin meritul antrenorului Marius Sigmirean.
 
Gala
Săptămâna trecută s-a desfăşurat Gala Federaţiei, la care au fost invitaţi pentru premiere patru sportivi din Vale: Andreea Borc, Laura Nan, Adriana Ilie, Răzvan Udrea. La această gală, a fost invitat şi antrenorul Marius Sigmirean.
 
Prima competiţie
Sâmbătă 25 ianuarie 2014, 15 sportivi de la cercul de karate al Clubului Copiilor Petrila, filiala Lupeni, legitimaţi şi la Clubul Shinto Petroşani, s-au încumetat să pornească la drum în condiţii de iarnă grea pentru a participa la cea de a XI-a ediţie a cupei „Mickey Mouse” la karate. E un titlu uşor amuzant, dar explicabil, deoarece concursul se adresează copiilor de vârstă mică.
Concursul s-a desfăşurat în localitatea Floreşti, la 3 km de Cluj-Napoca, şi a aliniat la start 392 de sportivi de la 21 de cluburi. Datorită celor 26 de medalii câştigate de sportivii din Valea Jiului, aceştia au clasat clubul pe poziţia a şasea în clasamentul general pe medalii.
A fost rândul celor mici să urce pe podium. Este de salutat debutul celor mai mici sportivi din echipă, adică Ştefania Sigmirean, câştigătoare a două medalii de aur la proba de kata interstiluri – 7 ani şi kihon -7 ani open, cât şi David Szocs, câştigătorul unei medalii de aur la proba de kata interstiluri – 7 ani şi a unei medalii de bronz la proba de kihon -7 ani open.
Au mai câştigat medalii de aur următorii sportivi: Tudor Băloi, kata 9-10 ani, Adrian Chirilă, kumite 9-10 ani, Tudor Feraru, kata 11-12 ani.
În finală, din Vale, au urcat pe treapta a doua a podiumului, individual sau pe echipe, obţinând medalii de argint: echipa de kata sincron 9-10 ani, formată din Ion Donică, Daria Gruian şi Răzvan Ţinta. Echipa de kata 13-14 ani, formată din surorile Melissa, Sonya şi Roxana Retezan. La kata 9-10 ani, Răzvan Ţinta, la kihon 9-10 ani, Roxana Retezan, la kata 11-12 ani fete, Briana Rădulică, la kata 9-10 ani Denis Petruse, la 13-14 ani, Sonya Retezan şi Melissa Retezan, la kumite 13-14 ani.
Alţi sportivi au obţinut medalii de bronz. La kata: Ion Donică, Daria Gruian, Lucian Tacea, Tudor Băloi. La kihon, Adrian Chirilă. La kumite, Eduard Zaharia, Roxana Retezan, Sonya Retezan, Melissa Retezan. Medalie de bronz a obţinut şi echipa formată din Adrian Chirilă, Denis Petruse şi Eduard Zaharia, la kata 13-14 ani.
Şi pe această cale, talentatul şi devo­tatul antrenor Marius Sigmirean transmite felicitări sportivilor şi părinţilor acestora, dar şi mulţumiri persoanelor care s-au implicat pentru îmbună­tă­ţirea condiţiilor de pregătire a acestor copii.
„Semne bune anul are…”
 
de Ionel Zmau
 

Comenteaza

Comenteaza