La cumpăna dintre ani, / Adrian Dolha, atacantul lui Inter Petrila, a salvat două vieţi

270
de Loredana JUGLEA
La 30 de ani, Adrian Dolha împacă utilul cu plăcutul. Face fotbal din pasiune la echipa din Liga a IV-a, Inter Petrila, şi este angajat cu acte în regulă la SMURD Hunedoara.
Impresionat de cazurile cu copii 
Dolha face parte din această echipă de paramedici de trei ani de zile, timp în care a participat la peste 1.000 de intervenţii, multe dintre acestea fiind decisive în salvarea a numeroase vieţi. Pe lângă faptul că de mulţi ani este golgheterul echipei petrilene, care a  încheiat turul pe primul loc, Dolha a avut şi în noapte de anul nou două intervenţii care au salvat două vieţi. „Poate pentru unii pare greu ceea ce fac eu, dar dacă îţi place, nimic nu este greu. Mi-au plăcut de mic sporturile extreme şi mi-am dorit să fiu salvator. Am urmat cursurile de paramedic de la Oradea şi am decis să fiu pe ambulanţa de la Petrila. În cei trei ani am luat parte la descarcerări, accidente rutiere, participând la peste 1.000 de cazuri. Acum de anul nou am avut patru cazuri, din care două au fost mai grave. Am intervenit la timp şi am reuşit să salvăm vieţile oamenilor”, povesteşte paramedical petrilean.
De-a lungul meseriei sale, Adi Dolha a întâlnit tot felul de cazuri care l-au impresionat: „Am văzut multe accidente înfiorătoare, dar cel mai mult m-au marcat cazurile cu copii, am dat peste copii înecaţi pe care i-am salvat, sau copii prinşi în accidente rutiere”.
Primul şi la fotbal
De ani de zile, Adi Dolha este principalul marcator al echipei sale, fiind ani la rând golgheter. Joacă la Inter Petrila de 12 ani. Înainte să fie un atacant de temut pentru echipele din judeţ, a fost portar la Jiul, iar mai apoi la Petrila. Anul acesta, Inter Petrila luptă pentru titlul de campioană a judeţului, având în echipă unii dintre cei mai experimentaţi jucători, cu state chiar în prima ligă sau liga a doua. Toate acestea au dus la formarea unui grup omogen care a avut o evoluţie constantă. „În turul de campionat am avut probleme cu genunchiul drept şi din această cauză am înscris mai puţine goluri, dar voi recupera în returul de campionat. Am fost propus pentru operaţie de ligamente şi menisc, dar o voi amâna până mă las de fotbal”, povesteşte jucătorul.
Antrenor–jucător 
Pe lângă cele enumerate mai sus, Adi Dolha şi colegul său de echipă Adi Câmpeanu au îmbrăţişat şi meseria de antrenor la copii. Astfel, cei doi au două grupe de copii, 2001-2002 şi 2003-2004.
„Este îmbucurător faptul că încă mai vin copii la fotbal, iar în ultimul timp clubul a avut  tot felul de selecţii. Avem peste 40 de copii în prezent, mulţi dintre ei cu calităţi de viitori mari fotbalişti”, spune Dolha. Care peste puţin timp va deveni tătic, soţia sa Diana fiind însărcinată în două luni: „Sunt foarte fericit că voi deveni tătic şi dacă voi avea băiat, cu siguranţă îl voi îndrepta spre fotbal”.
Inter Petrila a terminat turul de campionat pe primul loc, având o singură înfrângere şi un egal activ.
Inter Petrila se poate mândri cu faptul că are în acest moment în lot doi paramedici.

Comenteaza

Comenteaza