Administraţia are cleşte adecvat pentru colţii iernii

282
de Corneliu BRAN
Luni şi marţi zăpada aşternută şi fulguiala destul de continuă le-a dat de furcă firmelor de deszăpezire care activează în cadrul primăriilor noastre pe bază de contracte. Astăzi vom prezenta situaţia de la Petrila.
Multe străzi aduse „la negru” 
Luni, 5 ianuarie, la Petrila s-a acţionat la deszăpezire cu toate utilajele pe care firma Edil Urban şi primăria le deţin. Totul a început încă din noaptea de 4 spre 5 ianuarie, strada Republicii fiind prima care a fost periată de zăpadă de la un capăt la altul, aruncându-se totodată şi tone de nisip şi sare pe toată lungimea drumului şi a trotuarelor. „Lucrăm încontinuu, avem trei pluguri care sunt pe străzi şi care au ajuns peste tot, inclusiv pe drumurile satelor aparţinătoare. Şi zilele trecute, dar mai ales azi noapte şi azi, s-a acţionat aşa cum trebuie, astfel că la ora la care vorbim toate drumurile sunt degajate, iar unele din trotuarele din zonele centrale la fel. În momentul de faţă se circulă normal la Petrila, fireşte, în condiţii de iarnă. Important este că nu avem nicio stradă blocată în momentul de faţă şi nici nu vom avea deoarece există multă vigilenţă şi preocupare în acest sens. Oricum, dacă undeva vor fi probleme, pentru că nu se ştie niciodată ce ne rezervă natura, vom fi solicitaţi de cetăţeni şi imediat se va acţiona, aşa cum facem de fiecare dată. De asemenea, pe trotuare se acţionează atât cu plugul, cât şi cu oameni”, ne-a declarat luni primarul Ilie Păducel, undeva spre orele 15:00.
„Aventura” deszăpezirilor continuă… 
De-atunci a mai nins şi, fireşte, un strat de zăpadă, de vreo 10-15 centimetri s-a depus din nou pe străzi. În noaptea de 5 spre 6 ianuarie s-a acţionat din nou cu toate utilajele, la fel şi marţi de dimineaţă, astfel că marţi la orele 14:00 Petrila nu avea nicio problemă pe străzi, deşi ningea ca-n poveşti.
„Nici măcar la Popi, sau la Moşici şi Moliviş, unde mai existau probleme cu zăpada în alţi ani, acum nu mai sunt, deşi continuă să ningă liniştit. Oricum, oamenii care stau în zone mai depărtate şi mai greu accesibile ne sună imediat ce au probleme, dar la ora la care vorbim nu e cazul. Personal am fost azi, la 11:00, în inspecţie peste tot, alături de domnul Florin Mogoi, reprezentantul celor de la deszăpezire şi nu sunt probleme. Am verificat toate străzile, de la intrarea în oraş, zona tunel şi până la Cimpa şi Răscoala. La Jieţ n-am fost, dar ştiu că ieri s-a deszăpezit masiv pe-acolo cu caterpilarul, timp de multe ore şi în mai multe perioade ale zilei. În Cartierul Sahia şi 22 Decembrie mai existau trotuare necurăţate, am dat dispoziţie să se acţioneze şi acolo. În momentul de faţă cel puţin un trotuar din fiecare cartier e curăţat, plus cele din zona centrală a oraşului. În ceea ce priveşte parcările sau zonele de garaje, am avut ceva probleme în Cartierul 8 Martie, dar şi acolo s-a intervenit. În Popi şi Moviliş, la fel, n-am lăsat zăpada să se aştearnă prea mult, deoarece ştiam că sunt probleme dacă zăpada apucă să se depună mai mult. Toate maşinile şi utilajele noastre vor fi pe străzi toată ziua şi la noapte dacă va mai fi cazul. Avem trei pluguri (un buldo-exavator, un auto-compactor şi un tractor), o maşină mică cu plug pentru trotuare şi o freză de zăpadă, iar pe fiecare schimb avem zece oameni în permanenţă (aici intrând şi şoferii). Avem rezerve suficiente de sare şi nisip care sunt împrăştiate pe străzi după programul stabilit iniţial şi în funcţie de nevoie”, ne-a declarat administratorul public Ciprian Preda.

Comenteaza

Comenteaza