La Petrila au început demolãrile

222

În incinta minei Petrila au mai fost demolate câteva clãdiri. Totul, spun cei de la Societatea de Închideri de Mine, dupã ce s-au primit avizele necesare, iar clãdirile importante sunt protejate.

Potrivit celor din conducerea Societãtii de Închideri de Mine demolãrile sunt folosite pentru a ramblea spatiile din puturile ce au legãturã cu suprafata, operatiune extrem de importantã pentru siguranta zonei. „Aceste demolãri au continuat, în urma faptului cã am primit avizul de la Ministerul Culturii pentru încã 20 de clãdiri si anexe, care se aflã în perimetrul minei Petrila. Aceste 20 de clãdiri sunt dintre cele care nu le afecteazã pe cele 5 declarate monumente istorice si nici pe cele adiacente lor, ori cele solicitate de primãrie”, a declarat Aurel Anghel, director general al S.N.Î.M.VJ.

Clãdirile care nu au fost prinse în programul de demolare vor intra în patrimoniul primãriei Petrila, care urmeazã sã le preia. Nu este exclus ca acolo sã fie mutat sediul primãriei din localitate, însã, deocamdatã nimeni nu a avansat niciun plan pentru cele care rãmân nedemolate.

Diana Mitrache

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza