La Petrila, oficialii au aflat preţul exact al actului artistic / O „cântare” a unui artist local preţuieşte exact 3,17 bani!!!

412
de Mihai BARBU
Peste tot în Vale, de la est la vest, informaţiile despre cum se cheltuiesc banii contribuabililor în cele două-trei zile în care se organizează „Zilele oraşului…” sunt considerate confidenţiale. Asta în cazul când ele nu sunt considerate a face parte, de-a dreptul, din categoria TOP SECRET.
Secretul e bine păzit atât la Vulcan (unde urmează să se desfăşoare zilele res­pective), cât şi la Petrila (unde tocmai s-au terminat). Dar secretele de aceea sunt secrete tocmai pentru a fi devoalate de ziarişti şi oferite, la cald, cititorilor. Gura lumii din Petrila a lansat zvonul potrivit căruia toate formaţiile locale prezente la eveniment au fost plătite mizerabil. Motivul? Banii trebuiau să ajungă (şi să fie îndestulători) pentru play back-urile invitaţilor de onoare. Noi credem că administraţia locală ar fi trebuit să-şi plătească generos, în primul rând, artiştii locali. Din două motive. Primul motiv ar fi acela că ei duc greul manifestărilor culturale tot timpul anului, iar al doilea motiv ar fi acela că banii respectivi ar rămâne să fie cheltuiţi, cu folos, în economia locală. Dar ce să cheltuiască, de exemplu, unul din cei 21 de membri ai fanfarei petrilene (formate din adolescenţi), când pentru prestaţia lor în trei zile oficiale („Zilele oraşului” şi „Ziua Eroilor”) ei au primit ameţitoarea sumă de două milioane lei vechi. În total! Dacă împărţim 2.000 lei noi la cei 21 de membri ai fanfarei rezultă suma de 9,52 de lei de chipiu. Cum ei au cântat de trei ori pentru cei 9,52 lei înseamnă că, pentru „o cântare”, oficialii Petrilei oferă, nici mai mult nici mai puţin, decât 3,17 lei de căciulă. Încă nu am aflat cum au stat lucrurile cu trupele de dans, cu fluieraşii, bujorii şi junii Petrilei. Aici contăm şi pe vigilenţa cititorilor noştri. Ţineţi foarte aproape!
Post Scriptum  Martori oculari, aflaţi în imediata apropiere a scenei, ne-au declarat că atât de tare sfârîiau cd-urile pe platane că invitaţii de onoare nu puteau ţine pasul cu negativele şi pozitivele aduse de ei în traistă. Aici l-am citat pe marele şi autenticul cântăreţ Grigore Leşe: “Ăştia, oameni buni, vin cu vocile-n traistă!”

Comenteaza

Comenteaza