La Petrila, până în noiembrie, alte zece blocuri vor fi izolate termic

301
de Corneliu BRAN
Destul de repede, în Petrila alte 10 blocuri vor beneficia de izolare termică şi vor intra astfel în normalitate, inclusiv şi din punct de vedere al imaginii.
Ca şi la drumuri
şi la acest capitol Petrila stă cel mai bine dintre toate cele şase localităţi ale Văii Jiului, conducând chiar detaşat, dacă ar fi să facem un clasament ca în sport.
„De la Ministerul Dezvoltării Regionale am primit banii, cei 50% din finanţarea pe care o oferă guvernul pentru reabilitarea blocurilor, astfel încât se lucrează în acest moment la cele 10 blocuri din programul de reabilitare. Primul bloc dintre acestea s-a finalizat, urmează în scurt timp să fie finalizate lucrările la alte şapte blocuri, până pe data de 30 august, iar ultimele două blocuri vor fi finalizate până la 30 octombrie anul acesta”.
Apelul primarului
Problema cea mai mare constă în faptul că locatarii, nu toţi desigur, nu şi-au plătit contribuţia de 20%, pe care ar fi trebuit să o plătească, din moment ce au semnat tabelele şi au fost de acord cu lucrările de anvelopare.
„Guvernul a plătit partea ce-i revine de 50%, primăria la fel, cei 30%, probleme mai întâmpinăm la cei 20% din bani, care revin locatarilor, prin asociaţiile de proprietari. Foarte mulţi cetăţeni au înţeles că banii trebuie plătiţi, dar mai sunt şi familii care nu fac prea mari eforturi în acest sens. Ceea ce ne face să nu stăm deloc bine la acest aspect important în această ecuaţie. Insistăm permanent să-i sensibilizăm pe aceşti oameni că trebuie să depună contribuţia dumnealor, facem permanent apeluri, inclusiv prin ziarul dumneavoastră. Dacă nu vor înţelege, vom face recepţia la blocuri, după finalizarea lucrărilor, o să intrăm pe hotărârea de consiliu privind taxa de reabilitare, iar dumnealor vor fi obligaţi să plătească, inclusiv cu penalizările de întârziere. Sper să nu ajungem în această situaţie. De aceea fac încă un apel către toţi cetăţenii care nu şi-au plătit contribuţia la aceste reabilitări să o facă, chiar şi eşalonat, până în toamnă”.

Comenteaza

Comenteaza