La Pârâul Zănoaga va fi decolmatat de urgenţă

226
La ultima şedinţă din luna martie a Consiliului Local Petrila s-a răspuns solicitării justificate a unor cetăţeni. 
În urma sesizărilor primite de la cetăţenii din zona pârâului Zănoaga, privind depuneri de „material aluvional adus de apele acestui pârâu”, fapt ce face ca în urma unor ploi mai abundente apele pârâului să se umfle şi să afecteze malurile, existând riscul de inundaţii, inclusiv blocarea drumului de acces din zona din spatele poştei, primarul Ilie Păducel a iniţiat un proiect de hotărâre privind „aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul decolmatare Pârâu Zănoaga+Denisipator”.
Proiectul a fost supus dezbaterii şi a fost aprobat în unanimitate în şedinţa extraordinară de consiliu local de la finalul săptămânii trecute.
Conform hotărârii de consiliu local, suma necesară pentru lucrarea de decolmatare a pârâului şi pentru curăţirea denisipatorului este de 40.000 lei cu TVA, bani care vor fi alocaţi în totalitate de la capitolul bugetar „Prevenire şi combatere inundaţii şi îngheţuri”.
După cum a spus şi în şedinţă primarul, este necesar „executarea în regim de urgenţă a acestor lucrări”, cu atât mai mult cu cât în luna aprilie, nu în puţini ani, au fost semnalate ploi serioase în Valea Jiului. „Poate să nu plouă mult, dar nu ne putem culca pe-o ureche. E mai bine să facem ce trebuie, să nu avem surprize neplăcute”, a mai menţionat primarul Ilie Păducel.
de Corneliu BRAN

Comenteaza

Comenteaza