La Petrila se va organiza, în premieră, Ziua Recoltei

267

Spectacol de muzică populară, concursuri, etalare de port popular, legume ieftine şi must proaspăt, de toate se vor bucura locuitorii Petrilei la Ziua Recoltei. Manifestarea este organizată pentru prima dată în localitatea minieră din estul Văii Jiului.

Asociaţia Rosa Multiflora şi PNL Petrila organizează în luna octombrie a acestui an, prima ediţie a Zilei Recoltei în localitatea minieră. Totul a pornit de la mai mulţi locuitori ai Petrilei, după ce s-au plâns că trebuie să-şi facă aprovizionarea de iarnă din piaţa oraşului, însă produsele sunt destul de scumpe. Preşedintele liberalilor din Petrila, Costel Avram (foto), a căutat o soluţie, astfel ca localnicii să fie mulţumiţi. „După şedinţele noastre de la PNL, ieşim pe stradă ca să mai povestim cu oamenii. Aşa văd şi eu ce mai spun şi cam ce probleme sunt şi pot fi rezolvate. Mai mulţi petrileni mi-au spus că trebuie să meargă în alte localităţi, pentru a-şi umple cămara pe iarnă şi nici preţurile legumelor nu sunt mici. De aici a pornit ideea să organizăm Ziua Recoltei la Petrila, pe data de 12 octombrie, astfel ca oamenii să aibă posibilitatea să-şi facă aprovizionarea la preţuri mici, dar şi să se simtă bine. Încercăm să aducem câţi mai mulţi producători, care vor fi scutiţi de taxe, astfel ca preţurile să fie mici, iar oamenii să-şi poată cumpăra cele necesare pentru iarnă. Ziua Recoltei se va derula pe strada Minei din Petrila, stradă care va fi închisă în totalitate în 12 octombrie”, a declarat Costel Avram, preşedintele PNL Petrila.

Întreaga manifestare este suportată de Asociaţia Rosa Multiflora şi PNL Petrila, ambele conduse de Avram, iar formalităţile au fost deja demarate.
„Vineri, am fost la primarul Petrilei, Ilie Păducel, cu cererea prin care să ne permită organizarea evenimentului şi închiderea străzii din faţa minei Petrila. Am fost plăcut surprins să văd că a îmbrăţişat ideea noastră, a liberalilor, de a organiza manifestarea şi ne-a aprobat imediat solicitarea. Astfel, este o certitudine că la Petrila, pe data de 12 octombrie 2013, vom sărbători, în premieră, Ziua Recoltei. Nu s-a făcut niciodată aşa ceva, iar noi, liberalii, vrem să venim în sprijinul oamenilor. Vreau să mai spun şi că evenimentul începe dis de dimineaţă, de la ora 9, ca oamenii să-şi facă aprovizionarea, pentru că acesta este şi scopul. Apoi, începe şi distracţia şi o să avem concursuri de ţuică, momârlani care-şi vor etala costumele populare, dar şi produsele lor renumite, muzică populară din mai multe zone ale ţării, dar şi ansambluri locale din Valea Jiului şi Petrila. Totul se va încheia în noapte cu un foc de artificii”, a mai declarat preşedintele PNL Petrila.

http://www.mesagerulhunedorean.ro

Comenteaza

Comenteaza