La Petrila / Tot ăla de dă cu vopsea iese cel mai bine

487
de Alina PIPAN

Dacă este primăvară, este momentul adecvat să te… împăunezi. Nu doar oamenii fac eforturi să arate bine atunci când dau din haine jos, ci şi oraşele prind culoare.

Ca să se ţină în rând cu lumea, administraţia petrileană a făcut ceva cheltuieli şi a achiziţionat plante ornamentale. Bineînţeles, s-au trasat şi marcajele rutiere, pentru că, nefiind realizate la standarde niciunde în Valea Jiului, ele se distrug peste iarnă, şi din nou trebuie cheltuiţi bani primăvara pentru a se reface. Bineînţeles, cei ce refac marcajele rutiere fac toate eforturile să iasă bine ei, la încasare.
Edil Sal Prest SA a vândut flori către Primăria Petrila în valoare de 4.244 lei, anume Tagetes (crăiţă), petunii, begonii, gazanie. Dar nu este tot ce a cumpărat primăria pentru a face spaţiile verzi mai frumoase.  S-au achiziţionat puieţi de magnolia, puieţi arbore-lalea, puieţi castan comestibil, puieţi stejar roşu american, puieţi de tei argintiu, plante spirea buchet, puieţi arţar roşu japonez, plante bulgăre de zăpadă, goji la ghiveci, tufe de lavandă la ghiveci, puieţi arbore de mătase în valoare de 11.630 lei. Primăria a achiziţionat şi o cişmea de apă pentru parc cu robinet cu clapetă la preţul de 1.390 lei, aceasta fiind amplasată în Parcul Copiilor.
Cei mai mulţi bani s-au dus însă pe marcajele rutiere. Acestea au fost lăsate în sarcina firmei Drupo, contra sumei de 28.600 lei. Contra acestei sume ar trebui recondiţionate marcajele în tot oraşul. Din nefericire, marcajele se fac cu vopseluri neconforme. Marcajul rutier ar trebui realizat cu vopsea conformă HG 622/2004, care are încorporate microbile reflectorizante, pelicula trasată să aibă aspect rugos, rezistenţă la abraziune foarte bună, să nu prezinte termoplasticitate, să aibă duritate,flexibilitate şi elasticitate. În mod normal o vopsea conformă pentru realizarea marcajelor ar trebui să reziste pe asfalt minim 3 ani.

 

 

 

Comenteaza

Comenteaza