Laurenţiu Nistor e prins între două „lumi”. Nu ştie ce decizie să ia

311

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, nu ştie ce decizie să ia. A fost primul pe listele pentru Camera Deputaţilor din partea PSD, partid care a câştigat detaşat alegerile de duminică. Nistor a mai fost în Camera Deputaţilor, dar a părăsit Parlamentul pentru Consiliul Judeţean.

Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, recunoaşte că nu ştie ce decizie să ia. În luna iunie, la alegerile locale, a părăsit Camera Deputaţilor pentru Consiliul Judeţean Hunedoara. La acel moment, Nistor a preferat să candideze pe listele de consilieri judeţeni din partea PSD, în contrapartidă cu funcţia de parlamentar şi apoi a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, primind 18 din cele 33 de voturi, cu PSD majoritar în forul judeţean. Acum, Nistor trebuie să ia din nou o decizie şi ar putea să lase Consiliu Judeţean Hunedoara pentru a se întoarce fix acolo de unde a plecat, adică în Camera Deputaţilor.

“Nu mă pot hotărî acum. Am 15 zile la dispoziţie. Procentul e cam 50 – 50%, e împărţit în două. Rămâne să mă hotărăsc ce voi face. E foarte greu, parcă mă doare sufletul”, a declarat luni Laurenţiu Nistor. O decizie va trebui să ia şi, dacă va pleca din nou în Parlament, consilierii judeţeni trebuie să-şi voteze un nou preşedinte.

Într-o situaţie similară este Cristian Resmeriţă. În luna iunie a plecat din Camera Deputaţilor pentru a candida la Primăria Municipiului Lupeni. A câştigat fotoliul deţinut până în acel moment de tatăl său, Cornel Resmeriţă, care a decis să nu mai intre în cursa electorală. Acum, Resmeriţă jr. a deschis listele pentru Senat şi acâştigat primul posibil mandat de senator, după ce a fost deputat în Parlamentul României. Dacă va alege să fie senator, atunci la Lupeni trebuie organizate noi alegeri pentru fotoliul de primar. Resmeriţă nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Carmen COSMAN – PREDA

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza