Levente Polgar: Parângul, fratele mai mic al Bucegilor

210

Cea de-a cincea ediție a competiției Parângul Night Challenge a avut loc în week-end. Peste 120 de sportivi s-au înscris și la ediția din acest an, iar printre concurenți s-a aflat și Levente Polgar. Ultramaratonistul este primul sportiv cu handicap acceptat la “6633 Arctic Ultra”. Sâmbătă, la Hotel Rusu, alături de ceilalți participanți, utramaratonistul a primit medalia de la Parângul Night Challenge.

Prea cald în Parâng

Desfășurată noapte, competiția de alergare montană este pe placul lui Levente Polgar. Singurul incovenient, temperatura prea ridicată.

”Pentru mine a fost ok. Nu a fost frig, sincer mi-aș fi dorit să fie mult mai frig. Nu am simțit nimic ieșit din comun (din punct de vedere al frigului). Antrenamentele fac diferența”, a declarat, pentru GDD, Levente Polgar.

Sportivul a alergat îmbrăcat sumar, cu tricou și cu șort, pe un traseu ce s-a întins din zona telescaunului până pe Vârful Parângul Mic. La peste 2000 de metri altitudine. Și, chiar dacă necunoscătorii ar putea crede că au fost temperaturi primăvăratice, se înșală.

Nu e primul an când Levente Polgar participă la Parângul Night Challenge.

Anul acesta, premierea, dar și after party-ul au avut loc la Hotel Rusu.

Frații mai mici ai Bucegilor

Are deja 4-5 ediții la activ. Iar traseul montan, după cum a recunoscut, este pe placul lui.

”Competiția a fost fair play, organizarea a fost OK. Traseul a fost bine marcat, bine gândit, bine balizat. Autoritățile și localnicii se implică”, spune ultramaratonistul.

Se poate considera că Levente Polgar este de-al casei. Tocmai pentru că a fost de mai multe ori în Parâng. Îi place muntele, a recunoscut acest detaliu, iar despre Parâng spune că e fratele mai mic al Bucegilor.

”Parângul poate fi cap de temelie. Retezatul și Parângul sunt, după părerea mea, frații mai mici ai Bucegilor”, spune sportivul care recunoaște că zona este minunată.

”Ar trebui o echipă de PR și o implicare mai mare din partea autorităților. E o zonă superbă. Sunt oameni cu ”apucături normale”, echilibrați”, consideră Levente Polgar.

Exemplu de ”militărie„

Fără o mână, Levente Polgar a demonstrat că poți face ceea ce dorești, dacă vrei. Adică dacă ești dispus să te dai dimineața jos din pat și să faci ceea ce-ți place.

”Oboseala vine din creier. Totul pleacă de la gândire. E ca la militărie, învingi dacă ești sever cu tine”, explică Polgar.

Rămas fără o mână de la vârsta de şase ani, este primul sportiv cu handicap acceptat la “6633 Arctic Ultra”. Competiția va începe luna viitoare.

Ultramaratonul de la Polul Nord are startul pe 9 martie, din Eagle Plains. Cei aproape 600 de kilometri trebuie străbătuţi de sportivi în cel mult opt zile. La temperaturi care pot scădea până la minus 50 grade Celsius.

Mihaela Mihai

Comenteaza

Comenteaza