Licitaţie la Petrila

323
Primăria Petrila a scos la licitaţie lucrările de execuţie pentru obiectivul de refacere a infrastructurii locale afectate de inundaţii în anul 2016.
Banii au fost alocaţi de guvern în baza antemăsurătorilor realizate în teren şi necesarului investiţional stabilit. Lucrările vor fi atribuite pe trei loturi diferite ce vor viza podurile şi podeţele, străzile, şi cursurile de apă. În total, pentru reface­rea infrastructurii afectate s-au alocat 1.370.295 lei, fără TVA.
Sunt cuprinse pe lista obiectivelor de reabilitat podeţul de pe pârâul Cetăţii, podeţul de la Moşici, podeţul de la Voislova. Pentru refacerea lor se vor executa excavaţii sau săpături manuale, cofraje din scânduri, se va turna  beton, se va decolmata, se va transporta materialul degajat.
Al doilea tip de lucrări se referă la refacerea protecţiei malului din beton al canalului Ludului, pe o porţiune de 160 metri, care va consta în mare în demolarea betoanelor vechi, realizarea săpăturii mecanică, sprijiniri de maluri, realizare cofraje, epuizarea apei, turnare beton, realizarea de armături din sârmă, pozarea de ţevi, realizarea de hidroizolaţii, construirea de parapeţi. Aproximativ aceleaşi tipuri de lucrări se vor realiza şi pentru refacerea zidului de sprijin din beton la pârâu Copăcioasa, pe o porţiune de 600 metri, refacerea zidului de sprijin din beton pârâul Coldeşti,pe o porţiune de 160 metri, refacerea infrastructurii  pârâului  Moşici pe o distanţă de 214 metri, de asemenea refacerea  protecţie malului  canalului de torent Boantei, pe o lungime de 180 metri – incluzând  reparaţii la pereul Talveg  şi decolmatarea  canalului torent Boantei.
Un al treilea lot cuprinde refacerea infrastructurii rutiere. Străzile au fost puţin afectate. Există un corp de stradă rupt în zona 8 Martie, deci se va investi pentru refacerea unui kilometru de stradă.

Comenteaza

Comenteaza