Lupta politică la Petrila se dă în demisii. Cele mai disputate poziţii sunt cele de independent

268

Orgoliile şi lipsa de comunicare între politicienii din Petrila, asortat cu numărul mic de funcţii de preşedinte de partid, a aruncat în aer scena politică din cel mai estic oraş al Văii Jiului. Adunaţi bob cu bob, circa 20 de reprezentanţi ai PNL spun că au renunţat, de luni, la partid. Echipa ce se reclamă demisionară susţine că e nemulţumită de echipa de conducere a PNL Petrila. De cealaltă parte, preşedintele PNL Petrila, Costel Avram, indicat drept ţap ispăşitor, spune că nu are informaţii ca vreun membru activ de partid să fi demisionat luni.

“Pe mine nu m-a anunţat nimeni. Niciun membru PNL Petrila care munceşte şi care are cotizaţia plătită, la zi, nu şi-a dat demisia. Dacă e vorba despre oameni care nu au mai trecut cu anii pe la PNL nu cred că putem vorbi despre demisii”, a spus Avram.

Sursa citată spune totodată că numele enumerate de GDD spre exemplificare sunt de mult timp în afara partidului.

“Cum să mai fie în PNL (Vasile Anton şi Constantin Barbu – n.r.) când ei au semnat adeziune la PSD”, a precizat Avram.

Preşedintele PSD Petrila, Gheorghe Bobar, confirmă calitatea de membru de partid a lui Constantin Barbu, dar nu şi a lui Vasile Anton. Politic vorbind, odată cu semnarea unei noi adeziuni de partid, vechea calitate politică se anulează. Avram susţine că echipa pe care a avut-o şi cu care a lucrat din 2012 este tot la PNL.

“Eu am toţi oamenii cu care fac campanii şi care se achită de sarcinile de partid. Nu răspund de cei care nu fac parte din echipă sau care au făcut parte cândva”, a mai spus Avram.

Surse politice, apropiate ACL, spun că şi membrii PDL intenţionează să îşi dea demisia în momentul fuziunii cu PNL. Motivele fiind aceleaşi cu cele ale membrilor PNL demisionari. Există informaţii că scena politică din Petrila este foarte agitată chiar de către primarul în funcţie Ilie Păducel. Politicienii susţin că primarul din Petrila, membru PSD, încearcă o consolidare a grupului independenţilor din consiliu care să îi asigure un viitor politic şi pentru următorul mandat.

Structurile PDL şi PNL din Petrila se vor întâlni, marţi, cu conducerea judeţeană a ACL pentru a dezbate problemele ridicate de cele două tabere ale alianţei. Săptămâna trecută, trei consilieri PC au devenit independenti.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza