Mai mulți consilieri locali au luat mai mulți bani decât li se cuvenea

447

Mai mulți foști sau actuali consilieri locali dintr-o administrație hunedoreană trebuie să returneze bani. Între câteva sute și 2000 de lei. Asta pentru că au încasat mai mulți bani decât li s-ar fi cuvenit. Totul a fost scos la iveală de un control al Curții de Conturi.

Consilierii petrileni au încasat mai mulți bani

Un control efectuat anul trecut de inspectorii Curții de Conturi la Primăria Petrila a scos la iveală neregula. Este vorba de plăți mai mari către aleșii locali. Suma totală plătită în plus ajunge la 45.000 lei.

Curtea de Conturi a stabilit că la Petrila au fost plătite indemnizații mai mari și pe ședințe mai multe.

”Plata nelegală a unor sume acordate consilierilor locali ca urmare a stabilirii cuantumului indemnizației de ședință mai mare decât cel prevăzut de lege și plata mai multor ședințe decât maximul prevăzut de lege”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Beneficiarii, de la toate partidele

Actualul primar al orașului Petrila, Vasile Jurca, susține că trebuie să returneze diferite sume de bani consilieri de la toate formațiunile politice. Inclusiv de la cele ce existau pe mandatul trecut în legislativul Petrilean: PC sau PPDD.

Conform primarului, cele mai multe cazuri de consilieri ce au beneficiat de sume mai mare decât ar fi fost normal sunt în mandatul trecut, când primăria era condusă de Ilie Păducel.

Jurca confirmă însă că sunt astfel de cazuri și pe mandatul său.

Astfel, la Petrila sunt consilieri ce trebuie să returneze câteva sute de lei, dar și aleși locali ce trebuie să dea înapoi între 1500 și 2000 de lei. Potrivit lui Jurca, cele mai mari sume datează din legislatura trecută.

Mihaela Mihai

 

Comenteaza

Comenteaza