MAICA DOMNULUI SA VA OCROTEASCA!!!

399

Vestea plecarii Maicii Mantuitorului la Hristos era pentru Ea o bucurie… „Fata ei lucea ca soarele si o dulce mireasma se raspandea din trupul ei sfant. Era o adormire, nu o moarte”…

„Potrivit Traditiei Bisericii, Dumnezeu a instiintat-o pe Maica Mantuitorului nostru Iisus Hristos, mai inainte cu trei zile, despre mutarea ei de pe pamant la Cer. Totul s-a intamplat in valea lui Iosaphat, situata in satul Ghetsimani. Arhanghelul Gavriil a vestit-o, pe cand se ruga in Muntele Maslinilor, ca va muri intr-o zi de vineri ca, peste trei zile, duminica, sa poata pleca la Hristos. Bucuroasa, Fecioara a anuntat pe Maria Magdalena si pe celelalte, precum si pe Sf. Ioan, aratandu-le o ramura de palmier din paradis. Sf. Ioan a trimis vorba tuturor apostolilor, ucenicilor, rudelor si prietenilor. Nascatoarea de Dumnezeu s-a suit degraba in Muntele Maslinilor, ca sa se roage. Si-a impartit vaduvelor sarace vesmintele. Apoi si-a luat iertaciune de la toti si, culcandu-se pe pat, a facut rugaciune pentru intarirea lumii si pentru vietuirea in pace.

Dupa ce a terminat pregatirile pentru inmormantare, Fecioara Maria si-a incredintat sufletul in mainile Fiului Sau, spunand: „Fiule, in mainile Tale imi dau duhul meu”. Apoi si-a dat duhul, ca si cand ar fi cazut in somn. Fata ei lucea ca soarele si o dulce mireasma se raspandea din trupul ei sfant. Era o adormire, nu o moarte – de unde si denumirea sarbatorii. ”

Ileana Firtulescu

Ileana Firtulescu

Comenteaza

Comenteaza