Mâine / La Petrila se dă startul la distracţie

354
de Corneliu BRAN
Printr-o hotărâre de consiliu local s-a decis ca în zilele de 14-15 iunie să se desfăşoare Zilele Oraşului Petrila. Pentru aceasta aleşii locali au aprobat suma de 500 de milioane de lei vechi, bani care vor fi folosiţi în organizarea de spectacole în aer liber de muzică uşoară şi populară, dar şi pentru alte acţiuni tradiţionale, cum ar fi „Parada Portului Popular Petrilean”, sau focul de artificii de la final.
Invitaţie la distracţie!
„Eu consider că după un an de muncă şi de activitate cetăţenii noştri merită să fie răsplătiţi cu două zile de petrecere, în care toată lumea să se simtă bine alături de prieteni, colegi şi de cei dragi. Totul va începe sâmbătă, 14 iunie, la orele 17,30, când pe strada Republicii se va deschide programul muzical, pe scena improvizată în aer liber evoluând o serie de artişti consacraţi şi artişti locali, care să sperăm că vor aduce buna dispoziţie celor care vor fi prezenţi. Tot atunci avem un eveniment mai deosebit, în sensul că fiica oraşului Petrila, cunoscuta şi îndrăgita cântăreaţă Gina Pătraşcu, după o activitate elogioasă în segmentul muzicii uşoare româneşti va primi din partea noastră într-un cadru festiv titlul de Cetăţean de Onoare. Ziua de duminică va fi dedicată muzicii populare şi paradei portului popular, o acţiune de suflet foarte îndrăgită de localnici, care an de an este tot mai reuşită. Pot spune fără să greşesc că parada portului popular de la Petrila este ceva cu adevărat inedit pe plaiurile hunedorene, ţinând cont de numărul celor care participă şi de amploarea acţiunii. Vreau să folosesc acest prilej, prin intermediul Ziarului Văii Jiului, ca să invit pe toţi cetăţenii din Petrila să participe la manifestările dedicate oraşului în care trăiesc, pentru că e un prilej de bucurie şi relaxare pentru toată lumea. De altfel, an de an, cetăţenii noştri ne solicită să organizăm această sărbătoare şi, cu toate problemele, iată că reuşim şi anul acesta să dăm curs solicitărilor”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.
Circulaţia deviată 
Mai trebuie să ştiţi că începând de ieri, orele 12,00, circulaţia de pe un tronson a străzii Republicii a fost deviată, în zona respectivă montându-se scena şi tarabele comercianţilor. Astfel, pe lângă standurile cu mici, cârnaţi, bere şi băuturi răcoritoare, petrilenii vor putea, timp de aproape patru zile, să găsească tot felul de chilipiruri de sezon, începând de la obiecte de artizanat, până la jucării sau haine. Pe de altă parte, copiii vor avea posibilitatea să-şi petreacă timpul la tiribombe, castele, saltele elastice şi alte jocuri, fireşte contracost.
„Sunt foarte bucuros că afară e cald şi aceste zile au fost organizate chiar la sfârşitul şcolii. Vom avea posibilitatea să ne distrăm două zile, că şi-aşa e
uneori atâta plictiseală în Petrila încât pur şi simplu nu ai ce face…”, ne-a declarat elevul Rareş Bogdan.
Atenţie la derbedei!
Vasile Calotă a tras câteva semnale pentru poliţişti şi oamenii de ordine: „Este bine că organizează şi Petrila, an de an, această manifestare. Că plătim destule taxe şi impozite, barem cu atât să simţim şi noi că în Petrila mai există şi altceva. Stau de multe ori pe bancă şi văd doar oameni trişti, care merg încoace şi încolo, îngânduraţi că nu ştiu ce le aduce ziua de mâine. Dacă ar lăsa minele în pace şi ar face angajări pentru tineri, lumea ar fi mai veselă, mai activă. Dar aşa… se bucură şi ei că mai scapă la câte un spectacol. Atrag atenţia mai marilor oraşului să pună poliţia la treabă şi să nu-i lase pe derbedei să-şi facă seara nevoile pe unde apucă, sau să rupă băncile, florile, pomii şi alte minuni din astea. Că acesta e pericolul la aceste acţiuni, seara mai scapă din case şi derbedei, care-şi fac de cap dacă nu sunt supravegheaţi”.
Să sperăm că apelul pensionarului nostru va fi auzit în primul rând de comandantul poliţiei oraşului, comisarul şef Ovidiu Zaharie, şi de şeful poliţiei locale, iar astfel de fapte să fie preîntâmpinate încă din start. În ceea ce priveşte partea cu „uşuratul”… dacă se vinde bere, normal ar fi să existe şi nişte toalete ecologice, cum e peste tot în lumea civilizată. Rămâne de văzut cum se va proceda la Petrila.

Comenteaza

Comenteaza